Otomobil devi o model araçları geri çağırdı

Otomobil devi o model araçları geri çağırdı
Nissan, 2020 ile 2022 model yılları arasındaki 236 bin'den fazla Sentra kompakt arabaları aracını geri çağırdı.

Erhan KARADAĞ/ KAMU SON HABER

Otomobil devi Nissan’dan araç sahiplerine kötü haber geldi. Nissan, ön süspansiyondaki bağlantı çubukları bükülüp kırılabileceği ve muhtemelen sürücülerin direksiyon hakimiyetini kaybetmesine neden olabileceği sebebiyle ABD'deki 236 bin'den fazla otomobili geri çağırıyor. Geri çağırmanın, 2020 ila 2022 model yılları arasındaki bazı Sentra kompakt arabaları kapsadığı belirtildi.

Bağlantı çubuklarının, araçların direksiyon için tekerlekleri hareket ettirmesine yardımcı olduğu bilgisi verilirken, Nissan, Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi tarafından yayınlanan belgelerde, bağlantı çubuklarının bükülmesi durumunda kırılabileceğini ve direksiyonu etkileyerek kaza riskini artırabileceğini açıkladı.

Araç sahiplerinin, direksiyon simidi merkezden sapmışsa veya bir titreşim hissediyorsa bayilerle iletişime geçmesi istendi. İlk olarak bayilerin bükülmüş veya kırılmış rot kollarını inceleyeceği ve değiştireceği açıklandı. Araç sahiplerini bilgilendiren mektupların 5 Ekim'den itibaren postalanacağı, parçalar mevcut olduğunda da ikinci bir mektup gönderileceği açıklandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.