Örtü altındaki meyvenin hasadı devam ediyor 'Kuru ve yaş olarak satılıyor'

Örtü altındaki meyvenin hasadı devam ediyor 'Kuru ve yaş olarak satılıyor'
Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde örtü altındaki üzümlerde kış aylarına rağmen hasat devam ediyor.

Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde yaz meyvesi olan Sultani çekirdeksiz üzümün kış aylarına kadar dayanması amacıyla kanemiçe adı verilen örtülerin altında dalında bekletiliyor.

aw095818-01.jpg

Bağlardaki üzümler yaprakların sararmasına hatta dökülmesine rağmen kış aylarına kadar dalında kalabiliyor. Yaz meyvesini kış sofralarına hazırlayan çiftçiler tarafından başlanan hasar aralık ayında da devam ediyor.

Örtü altı bağlardan kesimi yapılan Sultaniye ve red globe üzümleri kamyonlarla doldurularak soğuk hava depolarına ve yurtdışına ihraç ediliyor.

aw095818-02.jpg

"BU YIL MİLDİYO ÜZÜM REKOLTEMİZİ DÜŞÜRDÜ"

Sarıgöl ve çevresinde 2023 yılı ürünlerin bağlardan kesimlerinin devam ettiğini vurgulayan Sarıgöl ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen üzümlerin büyük bölümünün başta Rusya olmak üzere Avrupa ve Arap ülkelerine ihraç edildiğini diğer kısmının da yurt içinde yaş olarak satıldığını söyledi. Ülgen, "Üzümlerimizin yüzde 80'lik bölümü yaş olarak satılmakta ve ihraç edilmektedir. Diğer yüzde 20'lik bölümü kurutmalık ve sumalık olarak değerleniyor. Bu yıl mildiyo üzüm rekoltemizi düşürdü ancak örtü altındaki bağlarda verim ve kalite yüksek oldu. Aralık ayının ortalarına gelinmesine rağmen bağlardan kesim devam etmekte bunun sebebi de bağlarımızı örtü altında olmasın dan adeta açık soğuk hava deposu gibi olmasından kaynaklanıyor" dedi.

aw095818-03.jpg

ÜZÜMÜN FAYDALARI

Vitamin ve mineral desteği sağlar

Üzümde B6, C, K vitaminleri; potasyum, kalsiyum, bakır, manganez gibi önemli mineraller bulunur. Günlük tüketimle vücudunuzun ihtiyaç duyduğu besin değerlerinin bir bölümünü karşılayabilirsiniz.

Kalp ve damar sağlığını destekler

Meyveler zengin içeriğiyle kalp ve damar sağlığının desteklenmesine yardımcı olur. Üzümde yer alan flavonoidler, resveratrol, fenolik asitler kalp hastalıkları riskinin düşürülmesine yardımcı olabilir. Üzüm aynı zamanda kolesterolü düşürmeye ve kan akışının düzenli olmasına destek sağlar.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.