Orta Doğu Teknik Üniversitesi 37 personel alacak

Orta Doğu Teknik Üniversitesi 37 personel alacak
Orta Doğu Teknik Üniversitesi, çeşitli bölümlerde çalışacak doktor öğretim üyesi, öğretim üyesi ve araştırma görevlisi olmak üzere toplam 37 personel alacağını duyurdu.

Selin TURŞAK/ KAMU SON HABER

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Rektörlüğü Resmi Gazete’de verdiği ilanda, üniversitenin çeşitli bölümlerinde görev alacak 1 doktor öğretim üyesi, 18 öğretim üyesi ve 18 araştırma görevlisi olmak üzere toplam 37 personel alacak. Aranan kriterlere uygun olan ve başvurmak isteyen adayların, 19 Haziran 2023 tarihi saat 23:59’a kadar son başvurularını yapmaları gerekiyor.

DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ ALINACAK

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Rektörlüğü ilanda, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu, Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği, Yükseköğretim Kurumlarında Yabancı Dil Öğretimi ve Yabancı Dillem Öğretim Yapılmasında Uyulacak Esaslara İlişkin Yönetmelik ile Üniversitenin “Öğretim Üyesi Atama ve Yükseltme Kriterleri”nde belirtilen minimum kriterleri ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesindeki şartları sağlayan Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü’ne 1 doktor öğretim üyesi alacak.

GEÇERLİLİK SÜRESİ 3 YIL

Başvuracak adaylarının Yabancı Dil Sınavı (YDS), Üniversitelerarası Kurul Yabancı Dil Sınavı (ÜDS), Kamu Personeli Yabancı Dil Sınavı (KPDS), veya Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil (YÖKDİL) Sınavından en az 85 puan alması gerekiyor. Ayrıca İngilizce sınavlarının sonuçlarının geçerlilik süresi üç yıl olarak belirtildi. Rektörlük, son başvuru tarihini 19 Haziran 2023 olarak açıkladı.

DOÇENT VE PROFESÖR ALINACAK

Rektörlük, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu, Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği, Yükseköğretim Kurum larında Yabancı Dil Öğretimi ve Yabancı Dille Öğretim Yapılmasında Uyulacak Esaslara İlişkin Yönetmelik ile Üniversitenin “Öğretim Üyesi Atama ve Yükseltme Kriterleri”nde belirtilen minimum kriterleri ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesindeki şartları sağlayan toplam 18 öğretim üyesi alacağını duyurdu. Profesör ve Doçentlerin daimi statüde görev yapacakları açıklandı. Son başvuru tarihi 19 Haziran 2023 saat 23:59 olarak belirtildi.

SON BAŞVURU TARİHİNİ KAÇIRMAYIN

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Rektörlüğü, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ve Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav ile Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik uyarınca Üniversitenin çeşitli akademik birimlerine 2547 sayılı Kanunun 50/d maddesi kapsamında araştırma görevlileri alacağını duyurdu. Adayların 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48’inci maddesinde belirtilen şartları taşıması ve otuz beş yaşını doldurmamış olması gerekiyor. Araştırma görevlisi ilanına başvuracak adayların son başvuru tarihi 19 Haziran 2023 olarak açıkladı.

18 ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ ALINACAK

Felsefe, Fizik, Kimya, İstatistik, Matematik, Psikoloji, Sosyoloji, Tarih, Çevre Mühendisliği, Elektrik, Elektronik Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Jeoloji Mühendisliği, Makina Mühendisliği, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği, Mimarlık, Şehir ve Bölge Planlama, Temel Eğitim, Yabancı Diller Eğitimi bölümünde çalışmak üzere toplam 18 araştırma görevlisi alınacak.

1-002.jpg

2-001.jpg

3.png

4.png

5.png

6.png

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.