Online alışveriş sitesinde tarihi eser satan şüpheli yakalandı

Online alışveriş sitesinde tarihi eser satan şüpheli yakalandı
Konya'nın Akşehir ilçesinde gerçekleşen bir operasyonda, ikinci el online alışveriş sitesi üzerinden tarihi eser satan bir kişi polis tarafından yakalandı.

Yapılan aramalarda, Helenistik dönemden Roma, Osmanlı ve Selçuklu dönemlerine ait olduğu değerlendirilen 14 adet sikke ve akçe ele geçirildi.

Akşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, R.M. isimli şüphelinin ikinci el kıyafet satışı yapan online alışveriş platformu üzerinden tarihi eserler sattığı yönünde gelen ihbarı değerlendirdi. Akşehir Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan alınan arama kararıyla birlikte polis ekipleri şüphelinin Yarenler Mahallesi'ndeki evine operasyon düzenledi.

Yapılan aramalarda, bir dedektör, bir şarj aleti, bir kulaklık, bir el feneri, bir el dedektörü, bir hassas terazi, üç el telsizi ve 63 gram katı formda siyah toz ile birlikte Helenistik döneme, Roma, Osmanlı ve Selçuklu dönemlerine ait olduğu düşünülen sikke ve akçeler ele geçirildi. Polis, ele geçirilen malzemelere el koydu ve şüpheli R.M.'yi gözaltına aldı.

Şüpheli R.M. hakkında 5607 Sayılı Kanuna Muhalefet suçundan işlem yapıldı ve ele geçirilen tarihi eserler Akşehir Müze Müdürlüğü'ne teslim edildi. Bu operasyon, tarihi eser kaçakçılığıyla mücadelede atılan önemli adımlardan birini temsil ediyor.

aw142564-01.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.