Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Hüsameddin Acar

Hüsameddin Acar

Yazar

Ölüm asude bir yolculuktur

whatsapp-image-2021-03-15-at-17.35.20.jpeg

GEÇEN hafta tiyatronun, sinemanın ve dizi film sektörünün en önemli figürlerinden birini Rasim Öztekin'i kaybettik. Sevenleri ve sanat camiası sarsıldı bu ani ölümle. Biz insanlar için her ölüm acıdır lakin genç ölümler daha da acıdır.

Seksenler vasıtası ile her gün evimizdeydi.

Ölünce, sanki ailemizden birisi ölmüş gibi oldu.

Ve ölüm asude bir yolculuktur. Milyonlarca sevenin vardır ancak, yolculuğu yalnız yaparsınız.

Bilindiği gibi, 14 Ocak 1959 doğumlu olan Rasim Öztekin, 2016 yılında Ferhan Şensoy'dan aldığı İsmail Dümbüllü Kavuğu'nu 20 Eylül 2020'de yine tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Şevket Çoruh'a devretmişti.

Sanata, sanatçıya ve kültür değerlerine saygılı bir sanatçıydı Öztekin. Bunu, rol aldığı tüm tiyatrolarda ve dizilerde gösteriyordu.

acar--rasim-1.jpg

Yıllardan beri TRT-1'de devam eden Seksenler dizisinin Fehmi Abisiydi o. Aynı zamanda mahallenin muhtarıydı. Tespitleri, davranışları, iyi aile babası olması ile herkesin gıpta ile baktığı, müşkül durumlarda fikir danıştığı, yardım aldığı bir kişiydi Fehmi Baba. Herkese ismini belletmişti de, bir tek, yerine muhtar olan Seyfi'ye belletememişti. Zira yeni muhtar Seyfi, Çınaraltı Mahallesi'nin Fehmi Abisine hep "Feti" diye hitap ediyordu…

Dizinin son bölümlerinde, Fehmi Baba İzmir'e gitmişti. Aşağı yukarı son 10 bölümde yoktu. Herkes onun özlemini çekiyordu. Demek ki sağlık sorunları varmış Fehmi Baba'nın ve o yüzden ara vermiş dizideki rolüne.

Rasim Öztekin'in değerli eşi Esra Kazancıbaşı Öztekin bizim gazetecilik mesleğinden arkadaşımızdı. Ben Tercüman Spor Servisi'nde çalışırken, Esra da aynı gazetenin sağlık haberlerini yapıyordu. Yanılmıyorsam Rasim Öztekin'le 2005 yılında evlenmişlerdi.

Eşinin ani vefatıyla bir mesaj yayınlayan Esra Öztekin, "Ailemizin değerli büyüğü, eşim, babam, usta sanatçı Rasim Öztekin'i kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz. O'nu son yolculuğuna binlerce seveninin alkışları ve çiçekleri eşliğinde uğurlamak isterdik. Ancak içinde bulunduğumuz pandemi koşulları ve Rasim Öztekin'in bu konuda gösterdiği özel hassasiyet nedeniyle sınırlı sayıda katılımın olacağı bir cenaze töreni düzenlenecektir. Göstereceğiniz anlayış nedeniyle sizlere şükranlarımızı sunuyoruz. Dualarınızı bekliyoruz" dedi.

Rasim Öztekin ise, sanki bu günlerin ışığını görmüş gibi bir paylaşımda bulunmuştu;

"Evden çıktığın zaman, geri dönüp dönemeyeceğiniz belli olmayan bir dünyada yaşıyoruz. Her zaman sevdiğimizi söyleyelim. Bıkmadan, usanmadan. Özür dileyelim. Ve hayatta hiçbir şeyi ertelemeyelim. Ertelediğimiz, geleceğe bıraktığımız şeyleri bir daha göremeyebiliriz…"

Sanatçılar toplumun kutup yıldızlarıdır. Ne kadar çok olurlarsa, o kadar aydınlanır dünyamız. Nitekim Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk de, "Sanatçılar milletin hayat damarları gibidir. Onlar ölürse, millet nefes almakta güçlük çeker" demişti.

Giden bir sanatçıdır dostlar, toplumun ana damarlarından biri. Türk tiyatrosu ve sinema sanatı öksüz kaldı. Seksen'ler, Fehmi'siz kaldı. Ve dizinin ana omurgası yıkıldı, sesi soluğu kesildi; rengi soldu.

"Yahya Kemal Beyatlı ne de güzel anlatmış bu ayrılıkları;

Artık demir almak günü gelmişse zamandan,

Meçhule giden bir gemi kalkar bu limandan.

Hiç yolcusu yokmuş gibi sessizce alır yol;

Sallanmaz o kalkışta ne mendil ne de bir kol.

Rıhtımda kalanlar bu seyahatten elemli,

Günlerce siyah ufka bakar gözleri nemli.

Biçare gönüller. Ne giden son gemidir bu.

Hicranlı hayatın ne de son matemidir bu.

Dünyada sevilmiş ve seven nafile bekler;

Bilmez ki, giden sevgililer dönmeyecekler.

Birçok gidenin her biri memnun ki yerinden,

Birçok seneler geçti; dönen yok seferinden…"

Geride kalan 2020 yılı tam bir kâbus gibiydi.

Korona belasıyla, sağlık çalışanları ve sanatçılarla birlikte 30 binin üzerinde vatandaşımızı kurban vermiştik. Eceliyle ölen değerlerimiz de vardı tabii.

Lakin 2021'e girmiş, üzerine bir sünger çekmiştik.

Sanattan, sağlıktan, tiyatrodan, sinemadan, bilimden ve her meslekten insanımız yine kayıp gidiyor aramızdan.

Bu 2021 de 2020'yi aratmayacak galiba!

Allah gani gani rahmet eylesin. Eşi Esra'ya, kızı Pelin'e, sevenlerine ve sanat camiasına başsağlığı diliyorum.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları