'Okuryazarlık Seferberliği' ile 1 milyon 51 bin vatandaşa ulaşıldı

'Okuryazarlık Seferberliği' ile 1 milyon 51 bin vatandaşa ulaşıldı
Emine Erdoğan tarafından 5 Şubat 2018'de başlatılan seferberlik kapsamında bugüne kadar 1 milyon 51 bin 636 kişiye ulaşıldı.

'Okuryazarlık Seferberliği' ile 1 milyon 51 bin vatandaşa ulaşıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan "Okuryazarlık Seferberliği" kapsamında bugüne kadar 1 milyon 51 bin 636 kişiye ulaşıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Yusuf Büyük, 8 Eylül Uluslararası Okuma Yazma Günü dolayısıyla AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bakanlığın Türkiye'de okuryazar oranını artırmak için yürüttüğü faaliyetleri anlattı.

Dünya genelinde 800 milyonun üzerinde kişinin okuma yazma bilmediğine işaret eden Büyük, "Bu kişiler iş başvurusu için gerekli bir formu dolduramadıkları, otobüs hareket saatlerini öğrenemedikleri ya da çocuklarına masal bile okuyamadıkları için günlük hayatlarında zorluk yaşıyorlar. Okuryazarlık, insanların sağlıklarını korumak için gerekli olan bilgiye erişmesine imkan veriyor, gelir artırıcı fırsatları genişletiyor, iklim değişikliğinin yol açtığı değişikliklere uyumu kolaylaştırıyor ve bilinçli tercih yapılması için kapıları açıyor." değerlendirmesinde bulundu.

Büyük, dünya genelinde kadın okuryazar sayısının erkeklere oranla daha az olmasına dikkati çekerek, "Kadınlar, okuma yazma bilmeyenlerin üçte ikisini oluşturuyor. Son yarım asırda dünya genelinde ciddi ilerleme kaydedilse de her 5 ülkeden birinde kadın okuryazar sayısı hala erkek okuryazar sayısının altında." dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.