Okullarda devrim niteliğinde değişim ‘Veliler dikkat'

Okullarda devrim niteliğinde değişim ‘Veliler dikkat'
Milli Eğitim Bakanlığı yeni bir projeyi açıkladı. Artık o şartla satışına izin verilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı yeni bir projeye imza attı. Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafınca okul kantinlerine yönelik gönderilen resmi yazıyla karar duyuruldu. İlgili yazıda, kayıt belgesi alan gıda işletmelerinde haftanın bir gününde, ‘çorba günü’ için üretilecek çorbanın, üretildiği yerde tüketime sunulması şartıyla satışının yapılmasını uygun gördüğü belirtildi.

MEB HAREKETE GEÇTİ

Milliyet'in yer verdiği haber göre, MEB, proje kapsamında öğrencilerin katılımlarını artırmak için okul kantinlerinde asılması için afişler de düzenledi. Afişlerde ‘Çorbam var sıcak tasta, olmam ben hiç hasta’, Mercimek, domates, tarhana, Ne duruyorsun kaşıklasana’, ‘Elma, portakal, muz, haydi, arkadaşlar yemiyor muyuz?’, ‘Sulu sulu meyveler, güç versin vitaminler’ gibi sloganlar yapıldı.

kantin-destegi.jpg

ŞAHİN: DİLEDİĞİ GÜN ÇORBA YAPABİLSİN

Projeyle ilgili bilgileri duyuran Ankara Kantinciler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Bayram Şahin, Obeziteyle mücadele, sağlıklı beslenme için olumlu bir adım olduğunu belirtiken, “Ancak haftanın bir günü olması yeterli değil. Gün için izin alınmasına gerek yok. Kantinciler dilediği gün, dilediği saatte çorba yapabilsin” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.