Okullar 4 gün mü oldu?

Okullar 4 gün mü oldu?
Avrupa ülkelerinde uygulanan ve bir süredir konuşulan 4 gün okul 3 gün tatil uygulaması başlayacak mı? Gözler bugün toplanacak kabine toplantısına çevrildi.

Canan İSPİR/ KAMU SON HABER

Eğitim sisteminde Finlandiya modeli olarak, bilinen ve Avrupa'nın birçok ülkesinde uygulaması bulunan 4 gün okul 3 gün tatil düzenlenmesi için gözler bugün toplanacak olan kabine toplantısına çevrildi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın bir Cuma hutbesinde yapmış olduğu konuşama yeni bir tartışmayı doğurdu. Erbaş'ın ifadeleri doğrultusunda, 'cuma günü resmi tatil mi olacak?' soruları gündemdeki yerini aldı.

Konuşulan yeni düzenlemeye göre, pazartesi, salı, çarşamba ve perşembe günlerinin okul olması, cuma, cumartesi ve pazar gününün ise tatil ilan edilmesi şeklinde bir planlamanın yapılacağı iddia ediliyor.

Diğer bir husus ise, bugün yapılacak olan kabine toplantısında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan dosyanın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulacağı öngörülüyor.

Ayrıca Türkiye'de belirlenen pilot illerde bu uygulamanın başlayacağı ve yeni sistemdeki başarı oranına göre devam edip etmeyeceği iddia edilen konular arasında.

Sistemdeki en büyük tartışma ise çalışan anne ve babaların cuma günün tatil ilan edilmesinin yaratacağı sorunlar hakkında.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.