Öğretmenlerin hizmet puanlarında flaş düzenleme

Öğretmenlerin hizmet puanlarında flaş düzenleme
MEB, PIKTES kapsamında görev alan öğretmenlerin hizmet süreleri ile ilgili düzenleme yaptı. Bundan sonra yabancı uyruklu öğrencilere verilen hizmet süreleri artık puan hesabına dahil edilecek.

Selin TURŞAK/ KAMU SON HABER

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Türk Eğitim Sisteminde Çocuklar İçin Kapsayıcı Eğitimin Desteklenmesi Projesi (PIKTES) kapsamında görev alan öğretmenlerin hizmet puanlarında değişikliğe gittiğini duyurdu. MEB tarafından yapılan açıklamada yabancı uyruklu öğrencilere verilen hizmet süreleri artık puan hesabına dahil edileceği belirtildi.

HİZMET PUANINA DAHİL EDİLECEK

MEB konu ile ilgili, “Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 18.06.2023 tarihli ve 32225 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiş olup yapılan düzenleme ile Bakanlığımız kadrolarına öğretmen olarak atanmadan önce Bakanlığımıza bağlı resmî eğitim kurumlarında yabancı uyruklu öğrencilerin eğitimine yönelik Bakanlığımız tarafından yürütülen projelerde öğretici/öğretmen veya rehber danışman olarak görev yapmış olanların bu kapsamda geçirdikleri süreler, görevin yapıldığı hizmet alanı için öngörülen hizmet puanı üzerinden öğretmenlerin hizmet puanı hesabına dahil edilecektir” açıklamasında bulundu.

Ayrıca bu kapsamda verilmesi gereken hizmet puanları için MEBBİS-E-Personel Modülü-MEB Dışı Hizmetler menüsü altında Geçici Süreli Eğitim Personeli (PIKTES) bilgileri ekranı açılmış olup İl MEBBİS Yöneticilerine yetkilendirme yapıldığı belirtildi.

PIKTES NEDİR?

PIKTES öğretmenleri, KPSS ve mülakat puanı üstünlüğü ile atamaları yapılan, sözleşmeli öğretmenler ile aynı şartlarda atanmış ve güvenlik soruşturmaları yapılan geçici süreli öğretmenlerdir. 4857 Sayılı İş Kanunu kapsamında "Belirli Süreli İş Sözleşmesi" yapılmış, özlük haklar bakımından işçi kanununa, disiplin bakımından ise 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na göre işlem yapılıyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.