Öğretmenlerin hazırlık ödeneğine zam

Öğretmenlerin hazırlık ödeneğine zam
2023-2024 eğitim öğretim yılı öncesinde öğretmenlerin alacağı hazırlık ödeneği miktarı bin 400 TL olarak belirlendi ancak bu ücret artan enflasyon karşısında erimeye başladı. Öğretmenler hazırlık ödemesinde zam talebinde bulundu.

Selin TURŞAK/ KAMU SON HABER

Kamu Görevlilerinin Geneline ve Hizmet Kollarına Yönelik Mali ve Sosyal Haklara İlişkin 2022 ve 2023 Yıllarını Kapsayan 6. Dönem Toplu Sözleşme'ye göre, Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmet Koluna İlişkin Toplu Sözleşme bölümünde, öğretmenlere öğretim yılına hazırlık ödeneği ödemesi yapılıyor.

EYLÜL AYINDA ALACAKLARI RAKAM

Öğretmenlerin yeni eğitim dönemine daha iyi bir şekilde hazırlanmalarını sağlamak ve maddi destek gerektiren konular için kullanabilme imkanı sunan hazırlık ödeneği ücreti belli oldu. 2022 yılında hazırlık ödeme miktarı bin 325 TL olarak uygulanırken, 2023 yılında ise bu ücret bin 400 TL olarak belirlendi. Böylece öğretmenler, 2023-2024 eğitim öğretim yılı eğitime hazırlık ödeneğini Eylül ayında bin 400 TL olarak alacak.

1 AĞUSTOS’TA YENİDEN GÜNDEME GELECEK

Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri kapmasında Memur Sen ile hükümet 1 Ağustos’ta masaya oturacak. Masadaki en önemli taleplerden biri, öğretmenlerin alacakları eğitime hazırlık ödeneğinin artırılması. Kırtasiye giderleri için ayrılan bu ücret enflasyon karşısında ciddi bir erimeye uğradığı belirtilerek eğitime hazırlık ödeneğine daha yüksek zam yapılması talep ediliyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.