Öğretmen maaşı 34 bin TL olacak mı?

Öğretmen maaşı 34 bin TL olacak mı?
En düşük memur maaşının 22 bin lira olmasını sağlayacak olan düzenleme yasa haline gelirse, en düşük öğretmen maaşı da 22 bin TL olacak. Ancak öğretmenler yoksulluk sınırının üzerinde maaş istediklerini belirterek maaşlarının 34 bin TL'ye sabitlenmesini talep ediyor.

Selin TURŞAK/ KAMU SON HABER

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından her yeni ayın 3’ünde bir önceki ayın enflasyon rakamları belirleniyor. Haziran ayı enflasyonunun 3 Temmuz’da açıklanması bekleniyor. Asgari ücretin 11 bin 402 TL olarak belirlenmesinin ardından gözler öğretmen maaşlarına çevrildi. Asgari ücretin ardından yeni dönemde öğretmenlere yapılacak zam oranları merak edilmeye başlandı.

MAAŞLAR 34 BİN TL’YE SABİTLENECEK Mİ?

Temmuz ayında öğretmen maaşlarına 6 aylık enflasyon oranına göre bir zam uygulaması gerçekleştirilecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan en düşük memur maaşının 22 bin lira olacağını açıklamıştı. En düşük memur maaşının 22 bin lira olmasını sağlayacak olan düzenleme eğer yasa haline gelirse, en düşük öğretmen maaşı da 22 bin TL olacak. Ancak yoksulluk sınırının üzerinde maaş isteyen öğretmenler, maaşlarının 34 bin TL'ye sabitlenmesini talep ediyor. Sosyal medyada sesini duyurmaya çalışan öğretmenler Öğretmene34bintl hastagıyla mesajlarını paylaşıyor.

ÖĞRETMENLERİN MAAŞI ŞUAN NE KADAR?

2022 Ocak ayında 8.668 TL olan 1/4 öğretmen maaşı Temmuz ayı içerisinde 12.281 TL'ye yükseltilmişti. 2023 Ocak-Haziran döneminde uygulanacak olan yüzde 30 zammın ardından 1/4 öğretmen maaşı 15.965 TL oldu. Ocak zammından sonra en düşük öğretmen maaşı ortalama 12 bin 400 TL bandındadır.

İşte o paylaşımlardan bazıları:

rrrrrr.png

adsiz.png

ipoi-oi.jpg

ipso-jlhiokghuik.png

sssss.png

İlgili Haberler
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum