Öğretmen adaylarını sevindirecek haber geldi 'Mülakatlar kalkacak'

Öğretmen adaylarını sevindirecek haber geldi 'Mülakatlar kalkacak'
Milyonlarca öğretmen adayının merakla beklediği ‘mülakat kaldırılması’ ile ilişkin flaş gelişme gündeme damga vurdu.

Milyonlarca öğretmen adayının merakla beklediği ‘mülakat kaldırılması’ ile ilişkin flaş gelişmeler yaşanıyor. Eğitim Bir Sen Genel Sekreteri Talat Yavuz, sevindirici haberi verdi.

Öğretmen atamalarına uygulanan mülakatlarda eşit anlamda uygulanmadığını belirten milyonlarca öğretmen adayı tepkilerini sosyal medyadan gündeme getiriyor. Bu konuda ise hükümet tarafından sesler duyuldu.

ogretmen.jpeg

TEKİN: CUMHURBAŞKANI ‘KALDIRIRIZ’ DERSE OLUR

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin 2 Mart tarihinde İzmir'de düzenlenen öğretmen odası toplantısında Toplantıya katılan bir öğretmenin aktardığı bilgilerde Bakan Tekin mülakatların kaldırılmasıyla ilgili açıklamasında, "Bilgisayar sistemi üzerinden rastgele bir soru sorulacak mülakata katılan her aday mutlaka bir konuda ders anlatımı yapacak. Mülakat kamera kaydına alınacak. Mülakatı değerlendiren jüri ve mülakata katılan adayın imzasıyla tutanak yazılacak” ifadelerini kullandı. Mülakatla ilgili Bakan Tekin son olarak "Cumhurbaşkanı mülakatları kaldırın derse kaldırırız" söyleminde bulunduğu ise belirtildi.

YAVUZ: MÜLAKATLARIN YAPILACAĞINA İHTİMAL VERMİYORUM

Eğitim Bir Sen Genel Sekreteri Talat Yavuz, ise konuya dair flaş gelişmeyi duyurdu. Twitter üzerinden mor odalara katılan Yavuz, burada öğretmen atamaları ve mülakatlar konusunda çarpıcı açıklamalarda bulundu. Yavuz, ''Ben Sayın Bakanımızın söylediği gibi mülakatların yapılacağına ihtimal vermiyorum. Bu konuda görüşmelerimiz de sürüyor” dedi.

Bugün yapılacak olan Kabine Toplantısı'nda ise mülakat konusunun masaya yatırılacağı belirtildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.