Öğretmen adayları Ankara'da eylemde: "80 puanla atanamıyoruz"

Öğretmen adayları Ankara'da eylemde: "80 puanla atanamıyoruz"
Ataması yapılmayan öğretmen adayları, 55 bin ek atama talebiyle Ankara’da eylem yaptı.

Ataması yapılmayan öğretmen adayları, 55 bin ek atama talebiyle Ankara’da eylem yaptı. Atama bekleyen Enes Bayram, “Annemin depremde annesi, babası, kardeşleri vefat etti. Annem, kendi acısını unutup benim acıma ağlıyor. Ben evde perişan oluyorum, kahroluyorum ama elimizden bir şey gelmiyor. KPSS’den 80 puan aldım ama atanamıyoruz. Atanmamız için 100 puan mı almamız gerekiyor? Virgüllerle atama kaçırıyoruz. Ben, geçen sene KPSS’ye hazırlandığım için Hatay’a gidemedim; ninemi, dedemi göremedim ve onlar depremde hayatını kaybetti” dedi.

Türkiye’nin dört bir yanından Ankara’ya gelen öğretmen adayları, bugün Ulus Meydanı’nda toplanarak 55 bin ek atama talep etti. Eyleme, sendika temsilcileri ve CHP Erzincan Milletvekilli Mustafa Sarıgül de destek verdi.

Atama bekleyen öğretmenler adına konuşan Sinan Aydemir, şunları söyledi:

“Bizler, 2022 KPSS’ye girmiş öğretmenler olarak sesimizi devlet büyüklerimize duyurmaya çalıştık. Bugün, üçüncü kez Ankara Ulus Meydanı’ndayız. 2022 KPSS’ye, sınav iptali nedeniyle toplamda 5 oturum olmak üzere iki defa girdik. Aylarca maddi manevi emek verdik. Meydanlarda değil sınıflarımızda olmak istiyoruz. Bizlerin sesine kulak verin, ellerimizden tutun.”

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.