Öğrenciler diyabette farkındalık için yürüdüler

Öğrenciler diyabette farkındalık için yürüdüler
Dr. Emiroğlu, “Diyabetten korunmanın iki önemli koşulu olduğunu birincisinin sağlıklı beslenme ikincisinin hareket etmek” olduğunu söyledi.

HÜSEYİN HÜSNÜ MEMECAN / Dokuz Sütun

Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı’nın işbirliği ile yürütülen, Başakşehir İBB Fatih Sultan Mehmet İlkokulu Beslenme Dostu Okul Projesi, Dünya Diyabet Günü’nde Diyabet hastalığına farkındalık oluşturmak için yürüyüş düzenledi. Halk sağlığı uzmanı Dr. Pelin Şavlı Emiroğlu, “ Diyabetten korunmanın iki önemli koşulu olduğunu birincisinin sağlıklı beslenme ikincisinin hareket etmek” olduğunu söyledi. Sağlıklı beslenme ve düzenli fiziksel aktivite yapmayı bir hayat biçimine dönüştürmeyi hedefleyen yürüyüşe, Başakşehir Kaymakamı Kazım Tekin, Başakşehir Belediye Başkan Yardımcısı Tayyip Tanrıkulu, Başakşehir İlçe Emniyet Müdürü Ramazan Yılmaz, İlçe Sağlık Müdürü Doğan Uysal, Okul Müdürü Bülent Yılmaz, daire amirleri, öğrenci ve öğretmenler katıldı.

Yürüyüş öncesinde çocukları Diyabet konusunda bilgilendiren Halk sağlığı uzmanı Dr. Pelin Şavlı Emiroğlu, “ Diyabetten korunmanın iki önemli koşulu vardır. Birincisi sağlıklı beslenme ikincisi ise hareket etmek. Sizlerin yürüyüş yapmanız çok önemli. Merdivenlerden inip çıkmalısınız, gün içerisinde küçük egzersizler yapmalısınız, sağlıklı beslenmelisiniz. Eğer şeker hastalığına yakalanırsanız vücudunuzdaki bütün organlar bundan etkilenecektir” şeklinde konuştu. Uluslararası Diyabet Federasyonu verilerine göre; 1980’li yılların ortalarında 30 milyon olan diyabetli sayısının, 2000 yılında 151 milyona, 2006 yılında 246 milyona, 2011 yılında 366 milyona ve 2015 yılında 415 milyona ulaştığı bildiriliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.