O ürün artık market raflarından kaldırılıyor 'Son tarih belli oldu'

O ürün artık market raflarından kaldırılıyor 'Son tarih belli oldu'
Yemeğin içerisinde ve salatanın yanında sıklıkla kullanılan bu ürünler artık marketlerde olmayacak.

2024 yılı ile birlikte birçok alanda yeni düzenlemeler hayata geçerken, Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliğin'de yapılan yeni düzenlemelerde Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

TARİH BELLİ OLDU

Tarım Ve Orman Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen bu değişiklikler gıda ürünlerinin içeriğine ilişkin önemli kararlar içeriyor. 31 Aralık tarihi itibariyle, üzerindeki ibare sebebiyle limon suyu izlenimi veren limon aromalı sos,limonsosu, limonlu sos gibi ifadelerle satılan ürünlerin piyasaya sunulması yurt genelinde yasaklanacak.

KONTROLLER SIKLAŞIYOR
Halk sağlığına yönelik olarak atılan yeni yönetmelikle birlikte Türk Gıda Kondeksi kapsamındaki gıda ürünlerini ilave edilen içeriklerin kontrolleri de sıkı bir denetime girecek. Yönetmelik gıda ürünlerine yatay veya dikey gıda kondeksinin izin vermediği içeriklerin ilave edilip edilmediğinin tespitine yönelik kodeks hükümlerine ilaveten uluslararası veya ulusal çalışmalar neticesinde belirlenen analiz metodlarını ve karar limitlerini kullanmasını öngörüyor.


HALK SAĞLIĞINI KORUMAK AMAÇLANIYOR
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından getirilen bu düzenleme ile tüketicilerin sağlığını korumak ve gıda güvenliğini arttırmak amaçlanıyor. Bu kapsamda limon aromalı ürünlerin öne sürülerek, doğal ürün kullanımının önüne geçilmesinin engellenmesi amaçlanıyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.