O tarihe dikkat İstanbul'a kar geliyor

O tarihe dikkat İstanbul'a kar geliyor
İstanbul'da beklenen kar yağışına ilişkin İstanbul Valisi Davut Gül başkanlığında toplantı yapıldı, alınacak önlemler masaya yatırıldı. Gül, İstanbul'a kar yağışı için tarih vererek önemli açıklamalarda bulundu.

O tarihe dikkat İstanbul'a kar geliyor

İstanbul'da beklenen kar yağışı öncesi kritik bir toplantı gerçekleştirildi. Valilikten yapılan açıklamaya göre, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğündeki (AFAD) Kış Tedbirleri Toplantısı'na İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Vali Yardımcısı Mahmut Hersanlıoğlu, ilçe kaymakamları, bölge ve il müdürleri ve ilgili kurumların temsilcileri katıldı.

Kar yağışında zamanlamanın ve koordinasyonun önemine dikkati çeken Vali Davut Gül, kentte meteorolojik verileri yakından takip ederek kararları zamanında alacaklarını kaydetti.

7bro0s-x.jpg

VALİ GÜN TARİH VERDİ: 26 KASIM PAZAR GÜNÜ KAR YAĞIŞI BEKLENİYOR

Vali Gül, kentte 26 Kasım Pazar günü kar yağışı beklendiğini belirterek toplantının, kurumlar arası iş birliğinin sağlanması ve afet riskinin tekrar gözden geçirilmesi için yapıldığını ifade etti.

Gül, Afet Çalışma Grupları'nın işlerine hakim olacaklarını ve taleplerin hızla yerine getirileceğini vurgulayarak "Kaymakamlar, il koordinasyon kurulları ile tedbirleri sağlayacak. Hepinize vereceğiniz katkılar için teşekkür ediyorum. İnşallah İstanbul'umuzda kar sürecini yüz akıyla atlatacağız." ifadelerini kullandı.

vub1x7-x.jpg

Konuşmaların ardından 12 afet çalışma grubu, karla mücadelede alınacak tedbirlerle ilgili sunum yaptı, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Yusuf Kenan Topcu ile İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, bünyelerinde alınacak tedbirleri anlattı. Toplantıda, ticari araçlarda her yıl 1 Aralık-1 Nisan tarihlerinde uygulanan kış lastiği zorunluluğunun, bu yıl için İstanbul'da 25 Kasım'a çekilmesi kararı alındı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.