Fatih Portakal hakkında suç duyurusu

Fatih Portakal hakkında suç duyurusu
İzmir Seferihisar'da oyunu sandığa atarken zafer işareti yapan isim hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

İzmir'in Seferihisar ilçesinde oy kullanımı esnasında kameralara zafer işareti yapan Fatih Portakal ve Sandık kurulu üyesi Y.D. hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Suç duyurusunda bulunan avukat Arif Yeğen, verdiği dilekçede yapılan zafer işaretinin seçim kurallarına aykırı olduğuna dikkat çekti. Dilekçede, bahse konu olan işaretin Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) 135 sayılı genelgesine aykırı olduğunu savunan Yeğen, sunucu Portakal ve sandık kurulu üyesi Y.D. hakkında kamu davası açılması talebinde bulundu.

FATİH PORTAKAL'DAN AÇIKLAMA

Fatih Portakal yaptığı açıklamada, "Bugün sabahleyin oy vermeye gittim. Gerçekten konuşulsun diye yapmıyorum içimden geldiği gibi yapıyorum. Saat 08.01'de oyumu kullandım. Gittim zafer işareti yaptım bak burada da yapıyorum. Ya arkadaş bir saat önce bir arkadaşım telefon açtı. Orada arkamda sandık görevlisi bir kadın arkadaş var. Kadın da zafer işareti yaptı ben yaptım diye, kadın hakkında tutanak tutmuşlar. Ondan sonra girdim Google’a bu zafer işaretinin anlamı neymiş evrensel bir şey olduğunu biliyorum ama tarihsel geçmişine baktım ve öğrendim ki ‘victory’. Churchill 2. Dünya Savaşı sırasında bunu kullanmış, victory’nin ‘V’si ardından da 1960’lı yıllardan sonra evrensel anlamda barışı simgeleyen bir şey. Ya şu kravatı taktım ya yeşili takacağım dedim moru takmayacağım dedim yok işte bu terör örgütünün rengi bilmem ne! Ya bu HÜDA PAR’ın da rengi arkadaş aynı zamanda bu kadar mı artık sıkıştırıldık bu kadar mı algı yaratıyoruz. Saçma sapan bir ülke olduk!" dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.