O ilde köyler 6 ay boyunca karantinaya alındı: Hayvanlar itlaf edildi!

O ilde köyler 6 ay boyunca karantinaya alındı: Hayvanlar itlaf edildi!
Son zamanlarda yaşanan vakalar nedeniyle Adıyaman'da köyler karantina altına alındı hayvanlar itlaf edildi. İşte detaylar...

Adıyaman''ın Besni ilçesinde son zamanlarda kuduz vakaları görülmeye başlandı. İlk belirlemelere göre Besni ilçesinin Dikilitaş Köyü''nde yaşayan köy sakini Ali Çakmak''ın köpeği hastalandı. Rahatsızlanan köpeğin veteriner tarafından tedavi altına alındı.

Kuduz belirtisi olan köpekten elde edilen veriler Adana''da bulunan Adana Kontrol Laboratuvarı''na gönderildi. Araştırmaların sonucunda köpeğin kuduz olduğu öğrenildi. Kuduz olan köpek itlaf edilerek bölgeye diğer hayvanlara karşı dikkatli olunması konusunda haber verildi.  

Olayın sonrasında Dikilitaş Köyü''nde bulunan diğer kedi ve köpekler de toplatıldı. Köydeki hayvanların Çakmak''a ait olan köpekle temas etmiş olması ihtimali nedeniyle itlaf edildi.

Dikilitaş köyünün yanı sıra Yeniköy ve Zormağara köyleri de karantina altına alındı. Gerekli tüm tedbirlerin alındığı köylerde pazartesi günü itibarıyla tüm kedi ve köpeklerin aşılanacağı, Dikilitaş, Yeniköy ile Zormağara köylerinde 6 ay boyunca karantina uygulanacağı belirtildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.