O hisselere yatırım yapanlar aman dikkat: Yasak kararları peş peşe geldi

O hisselere yatırım yapanlar aman dikkat: Yasak kararları peş peşe geldi
Borsa İstanbul, sekiz hisse hakkında yasak kararı alındığı Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirdi.

Borsa İstanbul, Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında sekiz hisse için önleyici tedbir kararı aldığını Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirdi.

KAP’a bildirilen karara göre Adel Kalemcilik (ADEL) ve Euro Kapital Yatırım Ortaklığı (EUKYO) hisseleri, Kasım ayı boyunca tek fiyat yöntemiyle işlem görmeye devam edecek. Akmerkez GMYO (AKMGY) hisseleri ise aynı süre zarfında açığa satış ve kredili işlemlere kapatılacak.

Türker Proje Gayrimenkul (TURGG) hisselerinde ise brüt takas uygulaması getirildi. Bu uygulama sayesinde, alıcı ve satıcılar arasındaki menkul kıymet ve nakit transferi işlem gününün sonunda gerçekleştirilecek.

Vanet Gıda (VANGD) hisseleri de Kasım ayında internet üzerinden emir verilemeyecek şekilde kısıtlandı. Bu hisselerde sadece aracı kurumlar vasıtasıyla emir iletimi yapılacak.

Birikim Varlık Yönetim (BRKVY) ve Uzertaş Boya (UZERB) hisselerinde de emir paketi tedbiri uygulanacak. Bu tedbir kapsamında, piyasa emri ve piyasadan limite emir girişi yasaklanacak, emir iptali, emir miktar azaltımı ve emir fiyat kötüleştirmesi yapılamayacak. Ayrıca, emir toplama bilgi yayını da sınırlandırılacak.

Borsa İstanbul, bu tedbirlerin 1 Kasım 2023 tarihinden itibaren geçerli olacağını ve 30 Kasım 2023 tarihine kadar devam edeceğini bildirdi. Ayrıca, bu hisselerde daha önce uygulanan diğer tedbirlerin de süresinin uzatıldığını duyurdu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.