O hisselere yatırım yapanlar aman dikkat 'Tüm işlemler 1 ay yasaklandı'

O hisselere yatırım yapanlar aman dikkat 'Tüm işlemler 1 ay yasaklandı'
Borsa İstanbul’da işlem gören 2 hisse hakkında 1 ay süreyle tedbir veya yasak kararı alındı.

Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) Borsa İstanbul tarafından gönderilen yazılı açıklamada Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında 2 hisse hakkında 26 Nisan 2024 tarihine kadar emir paketi tedbiri ve kredili işlem yasağı kararı alındığı açıklandı.

borsa-istanbul-1477319.jpg

Borsa İstabul’dan yapılan açıklamaya göre VBTS kapsamında Derlüks Yatırım Holding (DERHL) ve Pergamon Status Dış Ticaret (PSDTC) hisseleri hakkında alınan tedbir veya yasak kararların detayları şöyle;

Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında Pergamon Status Dış Ticaret (PSDTC) payları 27/03/2024 tarihli işlemlerden (seans başından) 26/04/2024 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar emir paketi tedbiri ile işlem görecektir.

Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında Derlüks Yatırım Holding (DERHL) payları 27/03/2024 tarihli işlemlerden (seans başından) 26/04/2024 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar kredili işlemlere konu edilemeyecektir.

EMİR PAKETİ TEDBİRİ HANGİ İŞLEMLERİ KAPSIYOR?

Emir paketi tedbiri, piyasa emri ve piyasadan limite emir girişinin kısıtlanması, emir iptalinin, emir miktar azaltımı ile emir fiyat kötüleştirmesinin yasaklanması ve emir toplama bilgi yayınının kısıtlanmasını içerir. Bu tedbirler, ilgili paydaşlar tarafından halihazırda uygulanmakta olan ve VBTS kapsamında önceki aşamalarda tanımlanan tedbirlerin (kredili işlem yasağı ile brüt takas tedbirleri gibi) emir paketi tedbirlerinin uygulandığı süre boyunca devam edeceği süreci kapsar.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.