O hisselere yatırım yapanlar aman dikkat '1 ay yasak getirildi'

O hisselere yatırım yapanlar aman dikkat '1 ay yasak getirildi'
Borsa İstanbul tarafından 7 hisse hakkında 1 ay süreyle yasak veya tedbir kararı alındığı açıklandı.

Borsa İstanbul tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) yapılan yazılı bildirim ile Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında Margün Enerji (MAGEN), Papilon Savunma Güvenlik Sistemleri (PAPIL), Saray Matbaacılık (SAMAT), Kaplamin Ambalaj Sanayi (KAPLM), Fonet Bilgi Teknolojileri (FONET), Sönmez Filament Sentetik İplik ve Elyaf Sanayi (SONME) ve Euro Kapital Yatırım Ortaklığı (EUKYO) payları hakkında 5 Nisan tarihine kadar yasal veya tedbir kararı alındığı duyuruldu.

banner-62-2.jpg

Borsa İstanbul’dan KAP’a gönderilen bildirimde şu ifadelere yer verildi;

Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında Margün Enerji (MAGEN), Papilon Savunma Güvenlik Sistemleri (PAPIL) ve Saray Matbaacılık (SAMAT) payları 07/03/2024 tarihli işlemlerden (seans başından) 05/04/2024 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar kredili işlemlere konu edilemeyecektir.

Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında Fonet Bilgi Teknolojileri (FONET) ve Sönmez Filament Sentetik İplik ve Elyaf Sanayi (SONME) payları 07/03/2024 tarihli işlemlerden (seans başından) 05/04/2024 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar emir paketi tedbiri ile işlem görecektir.

Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında Kaplamin Ambalaj Sanayi (KAPLM) paylarında 07/03/2024 tarihli işlemlerden (seans başından) 05/04/2024 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar brüt takas uygulanacaktır.

Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında Euro Kapital Yatırım Ortaklığı (EUKYO) payları 07/03/2024 tarihli işlemlerden (seans başından) 05/04/2024 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar tek fiyat işlem yöntemi ile işlem görecektir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.