O hisselere para yatıranlar dikkat: Yasak kararları peş peşe geldi

O hisselere para yatıranlar dikkat: Yasak kararları peş peşe geldi
Borsa İstanbul, 7 hisse hakkında yasak ve tedbir kararı alındığı Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirdi.

Borsa İstanbul, Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında altı hisse için önleyici tedbir ve yasak kararı aldığını Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirdi.

KAP’a bildirilen karara göre 10 Kasım 2023 tarihinden 8 Aralık 2023 tarihine kadar ARZUM, IHEVA, OBASE, ENSRI, IHYAY, PSDTC ve SONME hisseleri hakkında yasak veya tedbir karaları alındığı açıkladı.

Borsa İstanbul tarafından hisselere ilişkin alınan kararlar şöyle:

Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında ARZUM, IHEVA ve OBASE payları bugün seans başından 08/12/2023 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecek.

ENSRI, IHYAY, PSDTC ve SONME payları 10/11/2023 tarihli işlemlerden (seans başından) 08/12/2023 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar emir paketi tedbiri ile işlem görecek.

Emir paketi tedbiri, "piyasa emri ve piyasadan limite emir girişinin kısıtlanması", "emir iptalinin, emir miktar azaltımı ile emir fiyat kötüleştirmesinin yasaklanması" ve "emir toplama bilgi yayınının kısıtlanması" uygulamalarını kapsamaktadır.

İlgili paylarda halihazırda uygulanmakta olan ve VBTS kapsamında önceki aşamalarda tanımlanan açığa satış ve kredili işlem yasağı ile brüt takas tedbirleri de emir paketi tedbirlerinin uygulandığı süre boyunca devam edecek.

12 HİSSEDE TEDBİR KARARLARI KALKIYOR

Borsa İstanbul'da işlem gören IHLGM, SMART, DMRGD, BTCIM, EMNIS, TETMT, HATSN, ARDYZ, FONET, SKBNK, IHAAS ve BRISA hisselerindeki tedbir ve yasak kararları bugün son bulacak.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.