O bölgeye kar yağışı geliyor

O bölgeye kar yağışı geliyor
Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen beklenen kar yağışı hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Hürriyet.com.tr'nin haberine göre; Kar yağışı hakkında konuşan Orhan Şen, önemli açıklamalarda bulundu. CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, "Perşembe gününden itibaren Türkiye yağışlı havanın etkisine girecek. Marmara'da perşembe pazar yağış var. Önümüzdeki hafta da yağışlar bölgesel olarak devam edecek. Yağışla birlikte haftaya sıcaklıklar da ciddi düşecek. Ay ortası 15 Kasım gibi Anadolu'ya kar yağışı görülecek" ifadelerini kullandı.

Ayrıca Şen, İstanbul barajlarındaki su seviyesine dikkat çekerek uyarılarda bulundu:

"Bundan sonra İSKİ'nin bu işi iyi yönetmesi lazım. Köprüden önce son çıktıktan sonra iyi bir yol takip etmek gerek. Biz yayın yaparken Eylül, Ekim, Kasım'da yağışlar çok azalacak demiştik. Buna karşın savunma şuydu; 'Hiçbir zaman sıfır yağış olmaz. Yağışlar olacak"

resized-039d9-fc6a3cf21656-tur-picture-20191127-20058638-20058637-1.jpg

Sıcaklıkların düşeceğini söyleyen Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen yağışlar hakkında şu açıklamayı yaptı:

“Öte yandan rüzgâr kuzeye dönünce sıcaklıkları biraz daha düşürecek. Yani akşam saatlerine doğru sıcaklıklar 10 derece birden düşebilir. Onun için bugün yağmurlu ve soğuk havadan dolayı dışarı montsuz kesinlikle çıkmayın. Marmara’da aksam saatlerine kadar yağış devam edecek. Muğla civarında da kuvvetli yağış var bugün. Anadolu’da ise lodos fırtınası hakim. Perşembe günü tekrar Batı'dan yağış gelecek. Ekim ayındaki sıcaklılar bundan sonra gelmek. Önümüzdeki hafta itibariyle sıcaklıklar İstanbul’da 13 dereceye kadar düşecek"

kar-geliyor-2cbe7dda.jpg

KAR YAĞIŞI OLACAK MI?

Bununla beraber Prof. Dr. Orhan Şen kar yağışı beklenen şehirler hakkında şu sözleri söyledi:

"İstanbul ve Ege bölgesi için şuan söz konusu değil. Bu haftanın sonunda ve önümüzdeki haftanın başında Anadolu’da kar var. Karadeniz’in iç kesimleri, Erzurum ve Sivas’ta kar var. İstanbul’da muhakkak kar yağacak ama ne zaman göreceğimize gelirsek Ocak, Şubat aylarında olacak"

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.