Niğde Valiliği'nde kar yağışı uyarısı

Niğde Valiliği'nde kar yağışı uyarısı
Niğde Valiliği önümüzdeki hafta başından itibaren, Niğde'de soğuk ve yağışlı havanın etkili olacağını açıkladı.

Niğde için Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son tahminlerine göre, 9 Ocak Salı gününden itibaren soğuk ve yağışlı bir hava etkili olacak. 9 Ocak Salı günü sağanak yağışlar beklenirken, 10 Ocak Çarşamba günü ise kar yağışı öngörülüyor.

Niğde Valiliği tarafından yapılan uyarıda, ülkede 7 Ocak 2024 Pazar gününden itibaren Balkanlar üzerinden gelecek olan soğuk ve yağışlı sistemin etkisine girileceği belirtildi. Halihazırda mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıkların, 9 Ocak 2024 Salı günü bölgede (Konya, Karaman, Aksaray, Niğde) mevsim normallerinin altına düşmesinin beklendiği ve yağışların yağmur, karla karışık yağmur ve kar şeklinde olabileceği tahmin ediliyor. Rüzgarın pazar ve pazartesi günlerinde güneybatı (Lodos) yönünde kuvvetli ve fırtına (60-80 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

Vatandaşların 07 - 11 Ocak tarihleri arasında oluşabilecek risklere karşı dikkatli olması gerektiği vurgulandı. Ulaşımda aksamalar, don olayları, çatı uçması, ağaç veya direklerin devrilmesi, baca gazı zehirlenmesi gibi olumsuzluklara karşı önlem alınması tavsiye edildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.