Nice Aybüke öğretmenler yetiştireceğiz

Nice Aybüke öğretmenler yetiştireceğiz
Aybüke öğretmenin şehit olduğu Batman'ın Kozluk ilçesinde sözleşmeli öğretmenlik yapan Eda Tufan, bir ay önce göreve başladığı okulda önce fiziki şartları iyileştirdi daha sonra da topladığı yardımlarla öğrencilerin ihtiyaçlarını giderdi.

Nice Aybüke öğretmenler yetiştireceğiz

Genç öğretmen Şenay Aybüke Yalçın'ın PKK'lı teröristlerce şehit edildiği Batman'ın Kozluk ilçesinde sözleşmeli öğretmen olarak göreve başlayan Eda Tufan, önce sıvası bulunmayan okulunu elden geçirdi, sonra montu ve ayakkabısı bulunmadığı için sınıfta üşüyen öğrencilerinin ihtiyaçlarını sosyal medyadan duyurduğu yardım çağrısı ile tamamladı.

Kozluk Kaymakamı Orhan Aktürk'ün, okulunda ve ilçede yaptıkları için "Yetmiş yılda yapamadığımızı Aybüke öğretmen 7 ayda yaptı." dediği müzik öğretmeni Aybüke Yalçın'ın şehit edildiği Kozluk ilçesinde bir mezradaki okula bir ay önce sözleşmeli öğretmen olarak atanan Eda Tufan (29), atandığı okula farklı bir dokunuş yaptı.

Mesleğe başladığı ilk gün, üç sınıfı, 24 öğrencisi olan okulda iki sınıfın bakımsız olduğu, sınıf gereçleri olmadığı için kullanılmadığını, öğrencilerin birleştirilmiş tek sınıfta eğitim aldıklarını gören Eda öğretmen, kolları sıvayarak işe koyuldu.

Sınıfları temizleyen ve Adana'daki ailesinin yanına giderek babasına 30 kilogram yağlı boya aldıran genç öğretmen, arkadaşlarıyla sıvası dökülen sınıfları boyadı.

Ardından öğrencilerinin kalemi, defteri olmadığı için çevresinden yardım isteyen Eda öğretmen, defter ve kitaba kavuşmasına rağmen terlik ve ince kıyafetlerle okula gelen öğrencilerinin sınıfta üşüdüğünü görünce sosyal medya üzerinden yardım çağrısında bulundu.

Eda öğretmenin sesini Samsun'dan duyan Samsun Mutluluğun Kanatları Derneği de okula 5 koli giysi yardımı gönderdi.

Genç öğretmen Eda Tufan, şöyle konuştu:

"Kalem, kitap hiç bir gereç yoktu. Burası bir mezra okulu bir köy bile değil. Buradaki insanlarımızın maddi durumu yetersiz, böyle olunca da doğal olarak çocuklarımızda kalem, defter, kitap yoktu hatta çocuklarımız soğuk havalar başlamasına rağmen okula terlikle geliyor, üzerinde montu yok. 24 çocuğum var benim ama hepsini tek tek giydirmek için maddi imkanım yok. Ben de sosyal medyadan gönüllülerden yardım istedim. Adana'dan arkadaşlarım kırtasiye malzemesi gönderdi. Samsun'dan Mutluluğun Kanatları Derneği de 5 koli, içinde çorabına kadar her türlü giyim eşyasının bulunduğu yardım malzemesini gönderdi. Yardımlar sayesinde çocuklarımın kitabı, defteri, kalemi olurken soğuk havalarda üşümemeleri için de montları oldu."

"Nice Aybüke öğretmenler yetiştireceğiz"

Hizmet içi seminerini şehit Şenay Aybüke Yalçın öğretmenin okulunda aldığını dile getiren Tufan, şunları kaydetti:

"Görev yaptığım ilçede şehit olan Aybüke öğretmenin okulunda seminer aldım. Onun inancı bize örnek oldu. Biz öğretmenler olarak nice Aybüke öğretmenler yetiştirmek için buradayız. Daha iyi şartlar altında yeni Aybüke öğretmenlerimiz olsun istiyoruz. Her şeyi de milli eğitimden, devletten beklememek gerekiyor. Biz öğretmenden önce eğitim gönüllüsüyüz. Bu anlamda da eğitim gönüllüleri olarak kendi çabalarımızı da ortaya koymamız gerekiyor. Okulumuzu güzelleştirmek, öğrencilerimize iyi bir eğitim vermek, onlara, güzel ve renkli bir dünya oluşturmak için elimizden gelen her şeyi yapmamız gerekiyor." 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.