"Netanyahu sen Filistinli yavruları katleden zalimsin"

"Netanyahu sen Filistinli yavruları katleden zalimsin"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Netanyahu, kendine gel kendine. Sen zalimsin, sen 7 yaşındaki Filistinli yavruları katleden zalimsin." dedi.

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pursaklar ve Gölbaşı'nda toplu açılış törenlerinde konuştu.

Pursaklıları selamlayarak konuşmasına başlayan Erdoğan, "24 Haziran seçimlerinde şahsımı yüzde 78 gibi rekor bir oyla cumhurbaşkanlığına layık gören Pursaklılara bir kez daha şükranlarımı sunuyorum." ifadesini kullandı.

31 Mart Yerel Seçimleri'nin çok önemli olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Pursaklar'dan bu seçimlerde de rekor bekliyorum. Çünkü Pursaklılar hizmet siyasetinin, eser siyasetinin, hakka ve halka hizmetin, değerlerine sahip çıkmanın kıymetini iyi biri. Ülkemizin, Ankara'nın ve ilçelerinin ihtiyacının laf değil, hizmet olduğunu, yatırım olduğunu Pursaklılar çok iyi bilir. Bu seçimlerde Pursaklar'dan özellikle ezan düşmanlarına sandıkta esaslı bir ders vermelerini bekliyorum." diye konuştu.

"Bu seçim onun için bir beka seçimidir"

Alandakilere Geziparkı eylemleri ve İstanbul Taksim'de düzenlenen Dünya Kadınlar Günü yürüyüşünden görüntüler izleten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gördüğünüz kadın da CHP'nin il başkanı. Kardeşlerim, kimler kiminle el ele? Taksim'de CHP bayrağı ile HDP paçavrası yan yana. Kardeşlerim, bu seçim onun için bir beka seçimidir, onun için bu seçimde bunlara gereken dersi sandıklarda vermeliyiz." dedi.

İstiklal Marşı'nın "Ruhumun senden İlahi, şudur ancak emeli. Değmesin mabedimin göğsüne namahrem eli. Bu ezanlar ki şehadetleri dinin temeli. Ebedi, yurdumun üstünde benim inlemeli." mısralarını okuyan Erdoğan, şöyle konuştu: 

"Ezanımıza hor bakanlar, ezanımızı hazmedemeyenler, bayrağımızı yakanlar... Bunlar kiminle el ele? CHP ile el ele. Belgeyle konuşuyorum. Bay Kemal bunlarla el ele mi, kol kola mı? Sandığa beraber gidiyorlar mı? Ankara'da Bay Mansur bunlarla beraber mi? Oylarını istiyorlar mı? Dörtlü çete.. CHP, HDP, sözde İyi Parti ve bir de Saadetçik, hepsi beraberler. Şimdi bunlara istiyorum ki sizler hep beraber dersini verin." 

"Ey Netanyahu kendine gel, sen zalimsin"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

"Ülkemizde birileri ezanımızı ıslıklar da İsrail durur mu? Onlar da Müslümanların onur davası olan Mescidi Aksa'yı, Kubbet-üs Sahra'yı postalları ile kirletmeye cüret ettiler. Utanmadan, sıkılmadan İsrail başındaki o soyguncu, kendi ülkesinde yargılanıyor. Netanyahu ve karısı soygundan, suistimalden yargılanıyor. Bu adam oradan diyor ki 'Türkiye'de gazeteciler cezaevinde, oradan bize ders vermesin.' diyor. 

Ey Netanyahu kendine gel, sen zalimsin, sen 7 yaşındaki Filistinli yavruları katleden zalimsin, sen kadınları hücrelere mahkum eden zalimsin. 7'den 70'e binlerce insanı hücrelere tıkayan zalimsin. Sadece bizim değil aynı zamanda Hristiyanların da kutsal mabedine, Kubbet-üs Sahra, Haremi Şerif, buralar bizim için kutsal. Senin askerin, polisin postallarıyla buralara giriyor. Tahrik etme. Biz bu ülkede hiçbir Musevi'ye zulüm etmedik, hiç bir sinagoga kalkıp da sizin yaptıklarınızı yapmadık. Bizi tahrik etme. Biz bu oyuna gelmeyeceğiz ama hesabını uluslararası arenada size soracağız. 

Allah'ın izniyle bu millet ayakta olduğu sürece, hiç kimse ezanların semalarda yankılanmasına engel olamaz, Kudüs davasını bize unutturamaz. Mübarek mescidimize yapılan her saldırı karşısında bizi bulacaklar. Herkes sussa bile milletimizle birlikte biz susmayacağız. Ne ezana saygısızlığı görmezden geleceğiz ne Mescidi Aksa'nın, Kubbet-üs Sahra'nın postallarla kirletilmesine rıza göstereceğiz."

Konuyla ilgili Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na talimat verdiğini ve uluslararası görüşmelerin sürdürüldüğünü belirten Erdoğan, "İsrail'in başbakanı Müslümanlara uygulanan zulmü engellemek yerine yaklaşan seçimlere yatırım yapmak için sosyal medyada şahsımı hedef alıyor. Bu sosyal medya fedailerini muhatap alacak değiliz. Filistin halkının haklarını ve Kudüs'ün İslam dünyası için taşıdığı öneme uygun şekilde yönetilmesi konusundaki mücadelemizi son nefesimize kadar sürdüreceğiz. Pursaklar'da bu seçimde ezan bayrak ve vatan düşmanlarına sandıkta şöyle sağlamından bir osmanlı tokadı bekliyorum." değerlendirmesinde bulundu.

'Elbette Kandil'e çalışacaklar'

Arif Nihat Asya'nın, "Ey mavi göklerin beyaz ve kızıl süsü, kız kardeşimin gelinliği, şehidimin son örtüsü, ışık ışık, dalga dalga bayrağım, senin destanını okudum, senin destanını yazacağım. Ey şimdi süzgün, rüzgarlarda dalgalı, barışın güvercini, savaşın kartalı, yüksek yerlerde açan çiçeğim, senin altında doğdum, senin altında öleceğim" dizelerini aktaran Erdoğan, "Biz bu bayrağın altında doğduk, bu bayrağın altında öleceğiz. Varsa bu bayraktan rahatsızlığı olan, gidip dilediği paçavraların altında ölebilir ama biz son nefesimize kadar burada olacağız." diye konuştu. 

Erdoğan, ezan ve bayrak düşmanlarının kendilerine yeni bir çatı bulduklarını ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"CHP örtüsü altında, adı iyi, kendi fesat partinin makyajı altında PKK'lılar, FETÖ'cüler belediyelere sızdırılmaya çalışılıyor, listelere bunları koydular. Şimdi Mansur efendinin listesinde de bunlar var, buraya da yerleştiler. CHP'den FETÖ'cü belediye başkan adayları var. Yüzlerce bölücü örgüt sempatizanı CHP ve ittifak içinde olduğu diğer partilerin listelerinden belediye meclis üyesi gösterildi. Bunlar seçildikleri zaman kime çalışacaklar? Elbette Kandil'e çalışacaklar. Biz çukur eylemlerinin ardından belediyelerden PKK'yı temizlemek için uğraşırken şimdi CHP ve ittifak ortağı bunları kendi sırtlarında belediyeye taşıyor.

Bölücü örgütün emrindeki parti, CHP ile ve sözde İYİ Parti ile olan ittifakını artık gizleme gereği dahi duymuyor. Mesela Pursaklar'da bu partinin adayı var mı? Yok. Peki kimi destekliyorlar? CHP'yi destekliyorlar. Aynı şekilde büyükşehirde kimi destekliyorlar? CHP'yi destekliyorlar. Öyleyse daha ne konuşuyoruz. Ankaralı bu ihanete izin verir mi? Pursaklar bu ihanete izin verir mi?"

Ziya Paşa'nın "En ummadığın keşfeder esrarı derunun, sen herkesi kör, alemi sersem mi sanırsın?" ifadelerini aktaran Erdoğan, "Bunlar milleti kendileri gibi kör zannediyor, bunlar benim Ankaralı kardeşimi kendileri gibi gafil sanıyor. Ancak saklamaya çalışsalar da ittifakın iç yüzü her gün ifşa oluyor. Ülkenin ve milletin hayrına olmayan bir ittifakın Ankara'nın hayrına olması mümkün mü? Seçim sürecinde ittifaklarını delikanlıca ortaya koyamayanlar Ankara'yı nasıl açık yüreklilikle yönetecekler. Dikkat ederseniz seçime gidiyoruz ama ortada ne genel başkanları ne büyükşehir adayları var." değerlendirmesinde bulundu. 

"Biz milletin partisiyiz, emirleri milletimizden alırız"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz bu milletin partisiyiz emirleri milletimizden alırız, hizmeti milletimize veririz. CHP, HDP bunlar emri nereden alıyor? Kandil'den. Peki terör örgütlerinden bu talimat alanlara benim Pursaklarlı kardeşim yürü der mi? Milletimiz bunlara Türkiye'nin yönetimini teslim etmediği gibi inşallah Ankara'nın, İstanbul'un, İzmir'in, diğer şehirlerimizin de belediyelerini teslim etmeyecektir. Çünkü bu ittifak karanlık bir ittifaktır. Önde gözüken başkadır, arkadaki siluetler başkadır." dedi.

"İş bilenin, kılıç kuşananın"

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Karanfil Caddesi'nde düzenlenen Gölbaşı Toplu Açılış Töreni'nde halka hitap etti.

Sözlerine "Şu ihtişama, şu güzelliğe, şu bütünlüğe bak; işte Cumhur İttifakı" diyerek, başlayan Erdoğan, karşılarında "zillet ittifakı" bulunduğunu vurgulayarak, 31 Mart'ta gereken cevabın verilmesini istedi.

Erdoğan, "Ben size inanıyorum, Gölbaşı buna hazır. Hele hele Cumhur İttifakı'yla bir başka hazır." dedi ve partililerden kapı kapı dolaşarak çalışmalarını istedi.

Gölbaşılıları selamlayan Erdoğan, Pursaklar'da da böyle bir ihtişam bulunduğunu belirterek, son 2 ayda Ankara'daki 7. ilçe mitingini toplu açılış töreni vesilesiyle Gölbaşı'nda yaptıklarını aktardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kepekli Boğazı'ndan bu tarafa indikçe gölüyle, tepeleriyle ferah hayat alanlarıyla tüm farklılıkları ve zenginlikleriyle bambaşka bir iklimle karşılaşıyor, Gölbaşı'na geldiğinizi anlıyorsunuz. Bu güzel ilçemize yaptığımız ziyareti toplu açılış töreniyle 'bir hizmet şölenine dönüştürelim' dedik." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, toplam yatırım bedeli 306 milyon lira olan eser ve hizmetlerin resmi açılışını yapacaklarını kaydetti.

Mogan Gölü'nün ilçenin sembolü ve en önemli değeri olduğuna işaret eden Erdoğan, "Gölbaşı'nın hem nüfusu hem cazibesi artınca ister istemez Mogan Gölü de bundan etkilendi. Hemen kolları sıvadık, gölü temizlemeye başladık. Hem dip temizliği yaptık hem de ilave su takviyesiyle gölün canlılığını koruduk." dedi.

Tarama gemileriyle gölü kirleten 3 milyon metreküp çamuru toplayıp borularla başka bir yere taşıdıklarını, kalan çamurun botanik bahçesi yapımında kullanıldığını, temiz suyu da yeniden göle verdiklerini anlatan Erdoğan, Haliç'i de bu şekilde temizlediklerini ifade etti.

Bunu Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki'nin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı döneminde yaptığını hatırlatan Erdoğan, "İş bilenin, kılıç kuşananın." ifadesini kullandı.

Erdoğan, 4,5 yıl daha cumhurbaşkanlığı görevini yürüteceğini, Büyükşehir'de Mehmet Özhaseki, Gölbaşı'nda Ramazan Şimşek ile el ele vererek hem Gölbaşı'nı hem Ankara'yı daha da tırmandıracaklarını vurguladı.

Uzay Sistemleri Entegrasyon ve Test Merkezini Gölbaşı'nda kurduklarını belirten Erdoğan, "Bunu CHP kıskanıyor. 'Uzay merkezinin, uydunun ne işi var?' diyor. Bu ittifak böyle bir ittifak." diye konuştu. 

Daha pek çok hizmetle Gölbaşı'nı potansiyeline uygun altyapıya kavuşturacaklarını kaydeden Erdoğan, ilçeyi çok daha büyük yatırımlarla desteklemeyi sürdüreceklerini bildirdi. 

Bunun için 31 Mart yerel seçimlerinin önemine işaret eden Erdoğan, Gölbaşı'nda Cumhur İttifakı kapsamında MHP belediye başkan adayını destekleyeceklerini hatırlattı. 
Erdoğan, "Sizlerden büyükşehirde Mehmet Özhaseki, ilçemizde Ramazan Şimşek kardeşimle hizmet yolculuğumuzu sürdürmenizi özellikle istiyorum." ifadelerini kullandı. 

"Her seçim bir beka seçimidir"

"Türkiye gibi bir ülkede önemsiz seçim olmaz" diyen Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Türkiye gibi çevresinde dünyanın tüm güçlerinin cirit attığı, hesap yaptığı, güç kullandığı bir coğrafyada her seçim bir beka seçimidir. Biz, işte bunun için 31 Mart'ın beka seçimi olduğunu söylüyoruz. Elini vicdanına koyarak, şöyle ülkemize ve çevremize bakan herkes, bu gerçeği teslim edecektir. Sınırlarımızın ötesinde ülkemizin tökezlemesini bekleyen terör örgütleri, tüm umutlarını 31 Mart'a bağlamış durumdalar. Türkiye üzerinde hesapları olan güçler, gözlerini 31 Mart'a dikmiş bekliyorlar. Ülkemizin içinde ne kadar ezanımızla, bayrağımızla, vatanımızla, milli iradeyle, demokrasiyle, geleceğimizle sorunlu kesim varsa hepsi de tüm güçleriyle 31 Mart'a yüklenmiş durumdalar. Sizler bu seçimde sadece büyükşehirde ve ilçenizde belediye başkanlarını seçmekle kalmayacak, aynı zamanda tüm hesaplarını da bozacaksınız."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Size şimdi bayrak, ezan, vatan düşmanlarını dev ekranda izleteyim" diyerek, alanda bulunan ekrandan vatandaşlara görüntüler izletti. 

Erdoğan, görüntüler akmaya devam ederken "Şu gördünüz yerde bir tane Türk bayrağı yok, Bay Kemal orada." dedi. 

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Taksim'de toplanan grubun ezan okunduğu sırada ıslık çalıp slogan attığı görüntülere ilişkin, "Kim var burada, HDP'liler, CHP'liler, FETÖ'cüler var. Hep beraberler. İşte CHP il başkanı o da orada." diye konuştu. 

"Belediyecilik bizim işimiz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları kaydetti:

"Bunlar, İstiklal Marşının düşmanı değil mi? HDP'nin kongrelerinde İstiklal Marşı okunmuyor. Hatta bayrağımız bile asılmıyordu, son zamanlarda ufak sembolik bir bayrağımızı oraya asıyorlar, korkularından... 'Ruhumun senden ilahi, şudur ancak emeli:
Değmesin mabedimin göğsüne namahrem eli. Bu ezanlar ki şehadetleri dinin temeli, Ebedi, yurdumun üstünde benim inlemeli.' Biz böyle yetiştik, böyle bugünlere geldik. Ama bunlarda bu yok. 31 Mart işte bunun için bir beka meselesidir. Onun için de hanım kardeşlerim, gençler kapı kapı dolaşacağız, çok çalışacağız. Eğer mesele belediyecilikse, hiç kimse kusura bakmasına ama bu konuda kimse elimize su dökemez. Belediyecilik bizim işimiz. İdeolojik kaygıların ön plana çıktığı veya bireysel inisiyatiflerin belirleyici olduğu yerler dışında her yerde milletimizin tercihinin gönül belediyeciliğinden yana olacağına inanıyorum."

"Bunların asıl derdi Rabiamızladır"

Buna rağmen birilerinin neden terör örgütleriyle iş birliği pahasına 31 Mart'ı bir dönüm noktası haline getirdiğini soran Erdoğan, "Çünkü bunların derdi belediyeler değil, doğrudan doğruya Türkiye'nin kendisidir. PKK ile iş birliği yapanın Türkiye'nin hayrına bir amacı olamaz. FETÖ ile iş birliği yapanın Türk milletinin hayrına bir kaygısı olamaz. Karanlık ittifaklarının vitrininde ayrı, mahzeninde ayrı pazarlıklar yapanların bu ülke ile ilgili bir derdi olamaz. Bunların asıl derdi Rabiamızladır." değerlendirmesinde bulundu. 

"Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet" vurgusu yapan Erdoğan, "Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız." ifadelerini kullandı. 

"780 bin kilometrekareyle bu vatan bölünemez"

"Bu malum zillet ittifakı var ya onlar bir de bizim ülkemizi bölmeye gayret ediyorlar. Onu da size ispatlıyorum" diyen Erdoğan, HDP'li bazı milletvekillerinin PKK terör örgütüne yönelik sözlerinin yer aldığı videoyu dev ekranda izletti.

HDP eş Genel Başkanı Sezai Temelli'nin Kürt olmadığını belirten Erdoğan, "Kardeşlerim bu adam, Kürt değil. Ama benim Kürt kardeşlerimi istismar ediyor. Bu sirk cambazı... Benim ülkemi bölme gayreti içerisine giren böyle bir adama, benim halkım en güzel cevabı verecek. Ülkemizde bizim Kürdistan var mı? Kürdistan'ı çok seviyorsa Irak'ın kuzeyinde Kürdistan var buyursun oraya gitsin." diye konuştu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "780 bin kilometrekareyle bu vatan bölünemez. Böyle bir gayretin içerisinde girenler hesabını verir. Kadın ne diyor? 'Biz sırtımızı PKK, YPG'ye, bunlara dayadık' diyor. Ben de diyorum ki biz, sırtımızı bu aziz millete ve Allah'ımıza dayadık." dedi. 

"O cezaevinde dikiyor zaten"

"Allah'a dayan sa'ye sarıl hikmete ram ol. Yol varsa budur bilmiyorum başka çıkar yol" dizelerini okuyan Erdoğan, "Biz böyle çıktık bu yola. Dolayısıyla bunlara göz açtırmayız. Ne diyor, '1 Temmuz'a kadar terörle mücadele yasasını kaldırdınız, yoksa savaş kapıda'. Ne oldu, 1 Temmuz geldi geçti. Ya topunuz gelin, topunuz... Gabar'da, Cudi'de, Tendürek'te, Kandil'de inlerine girdik, girmeye devam ediyoruz. Daha da gireceğiz. Onlar kaçacak biz kovalayacağız. Heykelini dikecekmiş. Nerede dikecekmiş? O cezaevinde dikiyor zaten." yorumunu yaptı. 

"Peki onlar ittifaklarını ne etrafında kurdular?"

Cumhur İttifakı'nı 15 Temmuz'da başlattıkları süreçle Yeni Kapı ruhuyla oluşturduklarını belirten Erdoğan, "O günden bugüne bu şekilde geldik. Şimdi benim bir duam var, diyorum ki ya Rab, bize pazara kadar değil mezara kadar inşallah bu ittifakımızı devam ettirmeyi nasip eyle. Onun için dayanışmamız çok önemli, el ele vereceğiz, omuz omuza vereceğiz, kardeşçe bu işi inşallah taçlandıracağız." diye konuştu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Peki onlar ittifaklarını ne etrafında kurdular? Bölücü örgütün emrindeki partinin yöneticileri açıkça kimleri desteklediklerini ifade ediyorlar. CHP'ye sorsanız 'böyle bir ittifak yok' diyor, adı iyi ama kendisi karışık bir parti var, ona sorsanız zaten külliyen reddediyor, kendilerini inkar pahasına bu ittifakta yer alan Saadetçilere sorsanız onlar da kabul etmez. Ama tüm bu partilerin belediye meclis üyelikleri listelerinde terör örgütünün mensuplarının aday olarak gösterildiğini oralarda yaşayan vatandaşlarımız gayet iyi biliyor." dedi. 

"İftirayla milletimizi kandırmaya çalışıyorlar"

Bunun için uzağa gitmeye gerek olmadığını belirten Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Gölbaşı'nda CHP'nin adayı var mı? Yok. Gölbaşı'nda HDP'nin adayı var mı? Onun da yok. Peki kimin adayı var? Sözde iyi partinin adayı var. Demek ki bu aday hepsinin ortak adayı. Aynı soruyu büyükşehir için soruyorum, büyükşehirde HDP'nin adayı var mı? Büyükşehirde sözde iyi partinin adayı var mı? Yok. Büyükşehir'de CHP'nin adayı kim? Hepsinin de ortak adayı. Bu gerçekler ortadayken hala laf oyunlarıyla, inkarla, yalanla, iftirayla milletimizi kandırmaya çalışıyorlar.

Biz çukur olaylarından sonra bölücü örgütün emrine giren tüm belediye başkanlarını biliyorsunuz görevden aldık. Onları görevden aldıktan sonra Güneydoğu, Doğu Anadolu, bütün buralar şimdi pırıl pırıl oldu, ayağa kalktı. Şimdi bunlar kimi yerde CHP, kimi yerde İYİ Parti, kimi yerde Saadet üzerinden terör örgütü yandaşlarını belediyelere sızdırmaya çalışıyorlar. Milletimiz bu oyuna inşallah izin vermeyecektir. Ankaralı bu alavere dalavereye müsade etmeyecek."

Vatandaşlara, "Gölbaşı bu tezgahı bozar mı? Gölbaşı, 31 Mart'ta bu oyunu bozuyor muyuz? Gölbaşı, 31 Mart'ta ülkemize ve geleceğimize sahip çıkıyor muyuz? Gölbaşı, 31 Mart'ta ezanımıza dil, bayrağımıza el uzatanlara sandıkta derslerini veriyor muyuz? Gölbaşı, 31 Mart'ta Cumhur İttifakı'na sahip çıkıyor muyuz?" diye soran Erdoğan, aldığı "Evet" yanıtının ardından "Rabbim hepinizden razı olsun. Büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarımızı size emanet ediyorum." dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.