'Neşeli Hayvanlar Müzikali' engelliler için perde açtı

'Neşeli Hayvanlar Müzikali' engelliler için perde açtı
Başakşehir Belediyesi 10-16 Mayıs Engelliler Haftası münasebetiyle engelli öğrenciler için özel bir tiyatro gösterimi gerçekleştirdi. Etkinlik kapsamında öğrenciler ‘Neşeli Hayvanlar Müzikali’ni izledi.

Süha ÇARDAKLI / Dokuz SÜTUN

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak hizmet veren özel bir eğitim kurumu öğrencilerinin katılımı ile gerçekleşen ’Neşeli Hayvanlar Müzikali’Başakşehir Emin Saraç Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Engelli öğrencilere velileri de eşlik etti. Başakşehir Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından organize edilen, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü desteğiyle gerçekleştirilen etkinlikte engelli öğrenciler velileri ile birlikte unutulmaz bir gün geçirdi. Neşeli Hayvanlar Müzikali; dekoru, kostümü, konu anlatımı ile engelli öğrenciler için özel olarak Tiyatro Lika tarafından hazırlandı ve sahnelenendi. 9 kişilik ekibin görev aldığı oyunun yazarı ve yönetmeni Caner Demir, oyun ile ilgili şu bilgileri paylaştı, “Bu oyun sezondaki yedinci oyunumuz. Oyunun kostüm tasarımlarını yaparken üç boyutlu çizimlerden yararlandık, oyuncularımızın vücutlarını tam örtüyor olması çocukların ilgisini çekiyor. Konu itibariyle temsil ettiği bir düşünce var. Oyundaki karakterler karga, tilki, eşek, aslan ve çiftçi. Karga erdemi ve düşünceli olmayı, eşek gururu, elindekiyle yetinmemeyi, aç gözlülüğü temsil ederken, aslan adaleti, çiftçi ise çalışmayı temsil ediyor. Karakterlerin temsil ettiği bu düşünce yapısı içerisinde bir kurguları var. Oyunun genel konusu iyilik yapanlar iyilik bulur.”

GÜZEL TEPKİLER

Demir, oyunun engelli öğrencilerden çok güzel tepkiler aldığını dile getirerek, “Özellikle engelli çocuklarımızdan çok güzel tepkiler alıyoruz. Dekoru, kostümü, konusunun anlatımı bakımından kendilerini oyuna kaptırıyorlar. Kullanılan müzik, çocukların ritim duygusunu harekete geçirilebiliyor.

Bu çocuklarımız özel çocuklar, dolayısıyla oyunlar onların özel bir takım gereksinimleri ve psikolojik ihtiyaçları göz önünde bulundurularak hazırlanıyor. Biz bu müzikalimizde de tüm bu ön çalışmaları yaparak ilerledik” ifadelerini kullandı.Tek perde olarak sahnelenen oyun, kostümü ve verdiği güzel mesajları ile velilerin de beğenisini kazandı.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.