NATO Genel Sekreteri'nden Ukrayna açıklaması

NATO Genel Sekreteri'nden Ukrayna açıklaması
Stoltenberg, Kiev'e yaptığı ziyarette Temmuz ayındaki NATO zirvesinde Ukrayna'nın üyeliğinin gündeme geleceğini duyurdu. Moskova, Ukrayna'nın NATO'ya olası katılımını "ciddi tehlike" olarak nitelendirdi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Ukrayna''nın başkenti Kiev''e yaptığı sürpriz ziyarette Ukrayna''nın askeri ittifaka katılımı konusunun Temmuz ayında yapılacak NATO liderler zirvesinde gündeme geleceği mesajını verdi.

Ukrayna''da savaşın başlamasından bu yana ülkeyi ilk kez ziyaret eden Stoltenberg, Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ile düzenlendiği ortak basın toplantısında "Ukrayna''nın geleceği Avrupa-Atlantik ailesinde, Ukrayna''nın geleceği NATO''da, bu konuda bütün müttefikler aynı görüşte" şeklinde konuştu.

Temmuz ayında Litvanya''nın başkenti Vilnius''ta yapılacak NATO liderler zirvesinde Ukrayna''nın NATO üyeliğinin "gündemin üst sıralarında" yer alacağını belirten Stoltenberg, ittifakın önceliğinin Rusya''ya karşı yürüttüğü savaşı Ukrayna''nın kazanması olduğunu da sözlerine ekledi.

Şubat 2022''de Rusya''nın saldırıları başlatmasından bu yana NATO üyesi ülkelerin Ukrayna''ya 150 milyar eurodan fazla yardım sağladığını ifade eden Stoltenberg, "Müttefikler şimdi daha fazla savaş uçağı, tank ve zırhlı araç gönderiyor" dedi. Stoltenberg, Ukrayna''ya desteğin gerektiği sürece devam edeceğini belirtti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.