Naci Görür'den deprem sonrası dikkat çeken açıklama

Naci Görür'den deprem sonrası dikkat çeken açıklama
Prof. Dr. Naci Görür, Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremin ardından dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Nilgün Didar TÜT/KAMU SON HABER

Deprem tahminleriyle gündemden düşmeyen Prof. Dr. Naci Görür, bugün saat 11.58'de Kahramanmaraş'ın Nurhak ilçesi merkez üssü olarak meydana gelen depremle ilgili X hesabından paylaşım yaptı.

Yerin 6.99 kilometre derinliğinde gerçekleştirildiği belirlenen deprem bölge halkında kısa süreli paniğe neden olurkerken ilk belirlemelere göre herhangi bir olumsuz durumun yaşanmadığı, can ve mal kaybının olmadığı bildirildi.

X hesabından depreme ilişkin açıklama yapan Görür, Malatya fayı üzerinde olan ve yakınında bulunan bölgelere dikkat çekti.

Malatya fayı ve çevre bölgelerinin daha özenli olması gerektiğini belirten Görür, "Son depremler bu faya stres yüklemiş olabilir" dedi.

Görür'ün paylaşımı şöyle:

Arkadaşlar, Tatlar-Nurhak/K.Maraş’ta 4,1 deprem oldu. Deprem Malatya Fayının Çardak fayının kesişme noktasına yakın bir yerde oldu. Çardak fayı üzerinde Çelikhan-Göksun arasında fazla endişe edilecek bir şey yok. Malatya fayı üzerinde olan ve yakınında bulunan yerlerde daha özenli olunmalıdır. Bunu da son depremler bu faya stres transfer etmiş olabilir diye söylüyorum. Malatya Fayı Nurhak- Kemaliye arasında KD-GB yönlü uzanmaktadır.

naci.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.