Naci Görür deprem beklenen bölgeyi açıkladı

Naci Görür deprem beklenen bölgeyi açıkladı
Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Konya’da 5.0 ve Erzurum’da 4.1 şiddetinde gerçekleşen depremin ardından o bölgeyi işaret etti

Selin TURŞAK/ KAMU SON HABER

Konya'nın Selçuklu ilçesinde AFAD verilerine göre dün saat 18.06’da 5.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Erzurum’da ise Narman ilçesi merkezli dün saat 21.37'de 4,1 büyüklüğünde deprem gerçekleşti. Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Konya ve Erzurum’da meydana gelen depremler ile ilgili sosyal medya hesabından değerlendirmelerde bulundu. Deprem korkusu ile ilgili yerel yönetimleri uyaran Görür, Doğu Anadolu'da depremler beklendiğini ve aynı beklentinin Adıyaman-Hakkari arasındaki bindirme zonu için de geçerli olduğunu söyledi.

DOĞU ANADOLU’DA DEPREM BEKLENEBİLİR

kuymguykgykyg.png

Naci Görür, Erzurum’da gerçekleşen 4.1 büyüklüğündeki deprem için, “Pınaryolu- Narman/Erzurum'da 4.0 deprem. Horasan batısı Göle arasında uzanan sol yönlü doğrultu fayı üzerinde. 6 Şubat depremleri sonucu sıkışan Doğu Anadolu'da bu depremler beklenebilir. Aynı beklenti Adıyaman-Hakkari arasındaki bindirme zonu için de geçerli” uyarısında bulundu. Konya Selçuklu’da 5.0 büyüklüğünde gerçekleşen deprem hakkında ise Görür, “Çandır-Selçuklu/Konya'da 5,1 deprem oldu. Deprem Konya-Çandır hattında, kesikli uzanan fay parçalar üzerinde” olduğunu açıkladı.

YEREL YÖNETİMLERİ UYARDI

kuykmgujykmgk.png

Art arda gerçekleşen depremlerin ardından bir çok yerde insanların deprem korkusu içerisinde olduğunu söyleyen Görür, “Korkuyu yenmenin yolu tehlike yokmuş gibi davranmak, o konuyu gündeme getirmemek, sessiz kalmak ve hiç bir şey yapmamak değildir. Bugüne kadar başımıza gelenler zaten bu yüzden meydana geldi” şeklinde konuştu.

“DEPREM TEHLİKE ANALİZİ YAPILMASI LAZIM”

Deprem korkusunu yenmenin yolunu gösteren Görür, “Yerel yönetimler kendi yerleşim alanları içerisinde Deprem Tehlike Analizini Ve Mikro-Bölgeleme çalışmalarını yaptırsınlar. Birçok yerde üniversitelerimiz var, bu çok zor olmayacaktır. Elimizde bu çalışmalar olursa o yerleşim alanını daha kolay ve sağlıklı olarak depreme hazırlar ve deprem güvenli olarak yönetiriz. Siyasi parti liderleri lütfen kendi partinize bağlı belediye başkanlarını bu doğrultuda uyarınız ve eğitiniz. İnanın çok daha sevilecek ve yüceltileceksiniz. Saygıyla” dedi.

kluiklhuilkul.png

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.