Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Sıla Topbaş

Sıla Topbaş

MUNSAP

Mutfaktan sağlığa doğru uzanan yol

"Alüminyum folyo", artık mutfağımızın vazgeçilmezleri arasında baş köşeyi almış durumda. "Alüminyum folyo", gıdalarınız için hijyenik bir ortam sağlayarak dış ortamdan gelebilecek mikropların ve tozun bulaşmasını engelliyor. Bu yüzden biz hanımların her zaman tercihi "alüminyum folyo"lardan yana. Sakladığımız yiyeceklerin kokusunun ortama yayılmasını ve kokuların birbirine karışmasını önlüyor. Böylece de elde tuttuğumuz yiyeceklerin bozulmamasını sağlamış oluyor.

Ancak bu "alüminyum folyo"ların sağlığımız açısından da büyük önemi olduğunu biliyor muydunuz?

Çoğu insan mutfakta kullanmaktadır. Fakat bunu tedavi amacıyla, herhangi bir organına sarmayı akıl ettiğini pek sanmıyorum. Belki kulağınıza garip gelebilir. Aslına bakarsanız bu çok iyi bir fikir!

"Alüminyum folyo"nun günlük sorunlarda ve çeşitli rahatsızlıklarda kullanmak için harika pratik bir ürün olduğu ortaya çıktı.

Uzmanlar, vücudunuzun farklı bölümlerini "alüminyum folyo"ya sarmanın pek çok avantajı ve yararı olduğunu söylüyorlar. Örneğin; ağrıyan eklemlerin acısını hafifletebiliyor, yanıkların neden olduğu ağrıyı yatıştırıyor ve de yorgunluğa karşı mükemmel bir çözüm üretiyor. Üstelik soğuk algınlığınızı bile iyileştirmenize yardımcı olabiliyor!

Bu yüzden, "alüminyum folyo" sağlığımız için birbirinden farklı yöntemlerle kullanılabiliyor.

"Alüminyum folyo" genellikle mutfakta lezzetli yemeklerin kullanılmasında akıllara gelse de sağlığımız için etkili bir tedavi aracı.

Amerikalı araştırmacılar, doktorların taze yanıkları folyo ile tedavi etmelerini öneriyor. Bunun için yapmanız gereken de; ilk önce, yarayı dikkatle temizlemek. Ardından da mutlaka yanık üzerinde oluşan suyu temiz bir havluyla temizlemek gerekiyor. Merhem sürmeyi ihmal etmeyin. Üzerine de gazlı bezi sarın. Gazlı bezin üzerine de folyoyu sarıp, bantla sabitleyin. Bir süre sonra acınızın hafiflediğinizi hissedeceksiniz.

Diyelim ki; çok fazla yorgun ve halsiz bir görüntünüz var. Merak etmeyin "alüminyum folyo" sizin imdadınıza yetişecek, eski halinize dönmenize yardımcı olacak. Bu nasıl olacak, demeyin. Hemen birkaç ince folyo şeridini rulosundan yırtın. Vakit kaybetmeden dondurucuya yerleştirin. 2-3 saat sonra onları alın. Yanaklarınıza ve göz kapaklarınıza koyun. Kaslarınızın rahatladığını ve gevşediğini göreceksiniz. Yeniden eski formunuza döndünüz demektir.

"Alüminyum folyo", ağrılı artrit, gut veya siyatik hastalığı olan insanlar için de gerçek bir hayat kurtarıcı olabilir. Ağrılı bölgeye folyo sarmaya çalışın ve hareketlerinizi sınırlandırmaya dikkat edin. Folyoyu bir gece veya bir gün bırakın. En azından ağrılarınız hafifleyecektir.

Grip tedavisini de unutmuş değiliz. "Alüminyum folyo" yöntemini deneyen insanların bir çoğu ayaklarına "alüminyum folyo" sararak hiçbir ilaç kullanmadan bu yöntemle gribi atlattıklarını söylüyorlar.

Birçok grip belirtisini "alüminyum folyo" kullanarak ve de hiçbir ilaç kullanmadan atlatmak mümkün. Bunun için; ayaklarınızı yaklaşık 5-7 kat folyo ile sarıp sarmalayın. Folyo, iltihap önleyici özelliklere sahiptir. Bu yüzden bazı soğuk algınlığı semptomlarınıza karşı yardımcı olabilir. Ayaklarınızın iki saat nefes almasını sağlayın ve aynı işlemi tekrarlayın. Birkaç gün içinde bir gelişme göreceksiniz. Semptomlarınız bir haftadan uzun sürerse vakit kaybetmeden doktorunuza görünmeniz gerektiğini de sakın unutmayın. Bunlar uzmanların görüşleri. Hastalandığınız vakit ilk baş vuracağınız yer elbette hastane veya sağlık ocaklarındaki doktorlarınız olacak...

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları