Mutfağınızdaki gizli tehlike

Mutfağınızdaki gizli tehlike
Yemek yaparken kullandığımız besinler kadar mutfaktaki eşyaların da sağlığımız üzerinde etkileri bulunuyor.

Mutfağınızda bulundurmamanız gereken 5 ürün:

STREÇ FİLM

Streç filmde kullanılan PVC petrokimya ürünüdür. PVC’ de sağlık açısından asıl sorun ise ona esneklik kazandıran fitalatlardır. Fitalatlar ciddi bir hormon bozucudur. Streç film kullanılacaksa da dikkatli kullanılmalı ısı işlemine maruz kalmamalı, sıcak yemekle temas etmemelidir.

strec.jpg

BEYAZLATILMIŞ YAĞLI KAĞIT

Pişirme kağıtlarının ağartılmış(beyazlatılmış) olanları zararlı. Pişirme kağıtları çoğunlukla klorla beyazlatılıyor. Klorun içerdiği dioksin ise östrojen gibi davranıp birçok biyokimyasal düzensizliğin başlamasına yol açıyor. Ağartılmamış veya doğal ibaresiyle satılanları tercih edebilirsiniz.

yagli-kagit.jpg

PLASTİK KESME TAHTALARI

Plastik kesme tahtaları temizlensede bakterileri içinde barındırıyor. Küçük boşluk ve çiziklere yerleşen bakteriler yıkansada temizlenmiyor, gizlendikleri gözeneklerde çoğalıyor.

3bcef3bf7ee2eab9436cfa136ce415db.jpg

ALÜMİNYUM KAPLAR

Alüminyumun alzheimer hastalığı ile bağlantısı olduğu uzmanlar tarafından kanıtlanmış. Bu malzemeden yapılan pişirme kapları barındırdığı zararlı maddelerden dolayı son derece sağlıksız.

ne-cikan.jpg

TEFLON TAVALAR

Teflonlarda bulunan yapışmaz malzemeler(PFAS) insan sağlığı açısından oldukça zararlı. Yapışmayı önleyen bazı kimyasallar tiroid bezlerinin işleyişini bozabilir.

ekran-alintisi-003.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.