Muş'ta şeker pancarı alım kampanyası başladı

Muş'ta şeker pancarı alım kampanyası başladı
Muş'ta, yetkililerin ve çiftçilerin katıldığı törenle pancar alımı kampanyası başlatıldı.

Muş'ta Şeker Üretim Sanayi AŞ'nin 42. pancar alım kampanyası başladı.

Fabrika düzenlenen törende Vali Avni Çakır ile Şeker Üretim Sanayi A.Ş. Genel Müdürü Turgut Kızılkaya birer konuşma yaptılar.

Vali Çakır şunları söyledi:

"Bu yıl mevsim şartlarının güzel gitmesi ve kontrollü bir sürecin ardından bölgede rekor sayılabilecek bir üretim bekliyoruz. Fabrikanın artan üretim hacmine, kapasitesine göre kendisini şekillendirmesi gerekiyor. En büyük gücümüz tarım ve hayvancılık. Türkiye'nin en büyük üçüncü ovasına sahibiz. Devletimizin bölgeye yapmış olduğu özellikle sulama amaçlı yatırımlar çiftçimizin hizmetine sunulmaya başlandı. Bu ovayı devletimizin gücüyle, boydan boya suyla buluşturup mevcut kapasitemizi 2-3 kat yukarılara taşıyacağız."

Şeker Üretim Sanayi A.Ş. Genel Müdürü Kızılkaya da şunları kaydetti:

"Bu yıl 2 bin üretici yaklaşık 90 bin dönümde şeker pancarı ekimi gerçekleştirdi. 450 bin ton pancar almayı bekliyoruz. Çiftçilerimize ödeyeceğimiz pancar bedeli, nakliye ve küspe bedelleri ile Muş ekonomisine yaklaşık 1 milyar 200 milyon liralık bir katma değerin sağlanacağını beklemekteyiz. Temel hedefimiz tohumu toprakla buluşturmak. Özelleştirme sonrası fabrikada yapılan incelemeler sonucunda fabrikanın birçok yerinde yenilik ve değişimin yapılması gerektiği tespit edildi. Birçok yerde yenilikler yapıldı. Söz konusu yatırımların maliyeti 150 milyon liradır."

Fabrikaya ilk pancarı teslim eden çiftçilere hediyelerin verildiği törene, kentteki diğer yetkililer de katıldı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.