Muş'ta 350 çiftçiye buğday desteği

Muş'ta 350 çiftçiye buğday desteği
Muş’ta yüzde 75 hibeyle 350 çiftçiye 278 ton buğday dağıtıldığı açıklandı.

Muş'ta 350 çiftçiye buğday desteği

İHA’nın haberine göre,  Muş’ta Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ‘Tarım Arazilerinin Etkinleştirilmesi’ projesi bünyesinde 350 çiftçiye yüzde 75 hibeyle 278 ton yazlık buğday dağıtımı yapıldı. Yüzde 50’si Tarım ve Orman Bakanlığı, yüzde 25’i il özel idaresi ve yüzde 25’i çiftçi tarafından karşılanan yazlık buğdaylar ile atıl durumdaki tarım arazilerinin yeniden tarıma kazandırılması hedefleniyor.

“350 ÇİFTÇİMİZ YARARLANACAK”

Projeyle ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Gün, atıl durumdaki tarım arazilerinin değerlendirilmesi için geliştirilen proje ile yazlık buğday dağıtımı gerçekleştirdiklerini söyledi. Projenin 1 milyon 200 bin liraya mal olduğunu kaydeden Gün, “Şu anda 278 ton yazlık buğday tohumu dağıtıyoruz. Buğdaylardan 350 çiftçimiz faydalanacak. Burada özellikle atıl durumda olup uydu yöntemiyle tespit edilen arazilerde bu ekimler gerçekleştirilecektir. Merkez ve 5 ilçemizde bu dağıtımlarımız gerçekleştiriliyor.

Bulanık ve Malazgirt ilçelerimizde 52’şer ton, Hasköy, Korkut ve Varto ilçelerimizde ise 26’şar ton olacak şekilde bir dağılım gerçekleştirildi. Bu dağılımla yaklaşık 13 bin 900 dönümlük alanda buğday ekimi gerçekleştirilmiş olacaktır. Bu ekimle 350 üreticimiz destekten faydalanacaktır. İnşallah proje sayesinde 13 bin 900 dönümlük araziyi tarıma kazandırmış olacağız” dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.