Müjde paralara yatmaya başladı! Hesapları kontrol edin

Müjde paralara yatmaya başladı! Hesapları kontrol edin
Yüzlerce vatandaş için müjde geldi. Paralar hesaplara yatmaya başladı. Özellikle evinde engelli bireyler olan, muhtaç yaşlı veya hasta olan kişilere bakan vatandaşlar devlet tarafından destek paraları yatmaya başladı.

Müjde paralara hesaplara yatmaya başladı

İl il yapılan ödemeler bugün itibariyle hesaplara yatmaya başladı. Toplamda 1.797 TL para ödeniyor ve tüm ödemeler 20 Eylül ile tamamlanacak. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı olan Derya Yanık, bakıma muhtaç olan engelli bireyler için kendilerine ve ailelerine ekonomik destek sağlama amacıyla ödemelerin bugün hesaplara yatırılmaya başlandığını duyurdu.

Evde Bakım Maaşları Yatıyor

Evde bakım yardımı kapsamı içerisinde hak sahibi başına aylık olarak 1.797 TL ödeme yapıldığını söyleyen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı olan Derya Yanık, toplam miktarı 986 TL olduğunu belirtti ve ödemelere başlandığını belirtti. Aynı zamanda bu ödemeler 20 Eylül tarihine kadar tamamlanmış olacak. Evde bakım parası almak için gereken şartlar şu şekildedir,

Devletin belirttiği gelir kriterlerinin uygun olması.

Bakıma muhtaçlık kriterinin olması.

Ağır bir engelli olduğu kanıtlanan sağlık kurulu raporu.

Bu kriterler ile beraber başvurunuz doğru belgeleri içermektedir sonrasında başvuru yapabilirsiniz. Üstelik alacağınız ödemeleri e-devlet ile sorgulayabileceksiniz. T.C. kimlik numaranız ile e-devlet sitesine giriş yaptığınız zaman evde bakım ödeme bilgilerinizi sorgulayabilirsiniz.

Evde Bakım Maaşları Sorgulama

Evde bakım maaşı alan milyonlarca vatandaş 20 Eylül tarihine kadar ödemelerini almış olacaklar. Bununla beraber tam bir tarih öğrenmek isteyen kişiler e-devlet üzerinden öğrenebilirler. Eğer kişiler daha önce e-devlet sitesine giriş yapmadıysa PTT’lerden 3 TL karşılığında şifre alabilir ve siteye giriş yapabilirler.

T.C. kimlik ve PTT üzerinden aldığınız şifre ile maaşlarınızı sorgulayabilirsiniz. Üstelik maaşlarını Ziraat bankası aracılığı ile alan kişiler cep telefonları ile sorgulama yapabilecekler.Bunun için 1 TL operatör parası kesilmektedir. BAKIYE yazarak 4747 SMS atıldığı zaman sorgulama yapabileceksiniz.Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı olan Derya Yanık tüm ödemelerin en geç 20 Eylül tarihine kadar yatacağını belirtmiş olup ödemelerin ne kadar olduğunu belirtti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.