Muğla açıklarında iki haftada binlerce kaçak göçmen yakalandı

Muğla açıklarında iki haftada binlerce kaçak göçmen yakalandı
Muğla’da Emniyet, Jandarma ve Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kaçak göçmenlerin önlenmesine yönelik 15 Eylül-30 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen operasyonlarda çok sayıda kaçak göçmen yakalandı.

Türkiye’nin en uzun kıyı şeridine sahip Muğla’da yasa dışı yollardan Yunanistan adalarına geçmek için karayolu ile Muğla’ya geldikten sonra deniz yolu ile başka ülkelere geçiş yapma aşamasında karada Muğla İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, denizde ise Sahil Güvenlik ekiplerince denetimler aralıksız sürüyor.

aw043578-01.jpg

Yapılan denetimlerde her yıl binlerce düzensiz göçmen yakalanırken, göçmen kaçakçılığı organizatörü olarak değerlendirilen çok sayıda şüpheli de gözaltına alınıyor. 15 Eylül-30 Eylül 2023 tarihleri arasında Muğla’da Jandarma, Emniyet ve Sahil Güvenlik ekipleri tarafından yapılan operasyonlarda bin 252 düzensiz göçmen yakalandı. Yakalanan düzensiz göçmenler işlemlerinin ardından Göç İdaresi Müdürlüğü’ne ve oradan da sınır dışı edilmek üzere ülkelerine iade edildi.

aw043578-03.jpg

Yasadışı düzensiz göç ile akışının önlenmesine yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda 15 gün içinde 24 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı. Yakalanan organizatörler çıkarıldıkları mahkemece tutuklandılar.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.