MSB ve MEB arasında protokol O şartı sağlayan öğrencilere burs verilecek

MSB ve MEB arasında protokol O şartı sağlayan öğrencilere burs verilecek
MSB ve MEB'in ortaklaşa yürüttüğü bir projeyle, 9'uncu sınıf öğrencileri arasından seçilecek olanlara burs imkanı sağlanacak. Bu burs, belirlenen kriterlere uygun öğrencilere kontenjan dahilinde verilecek.

MSB ve MEB arasında savunma sanayisi için nitelikli insan kaynağı yetiştirilmesine yönelik bir işbirliği protokolü imzalandı. Bu protokol çerçevesinde, Ankara Gölbaşı Mogan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde bakanlık temsilcileri bir araya gelerek protokol yürütme kurullarının aldığı kararları ve yapılacak işlemleri görüştüler.

Protokole göre, belirlenen okulların 9'uncu sınıf öğrencileri, başarı kriterlerini sağlamaları ve kontenjan sınırları içinde kalmaları halinde burslu öğrenci statüsüne girecekler. Bu öğrencilere Ocak 2024'ten itibaren 9 ay boyunca her ay asgari ücretin yüzde 30'u kadar burs verilecek.

Ayrıca, burslu öğrencilerin okullarını bitirip bursluluk şartlarını yerine getirmeleri durumunda, MSB bünyesindeki Makine ve Kimya Endüstrisi AŞ Genel Müdürlüğü, Tersaneler Genel Müdürlüğü ve Askeri Fabrikalar Genel Müdürlüğü'nde çalışma imkanı sunulacak. Bu konu da bakanlık temsilcileri tarafından ele alındı. İşbirliği protokolünün ikinci toplantısı Nisan ayında İstanbul Tersanesi Komutanlığı'nda gerçekleştirilecek.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.