Motosiklet piyasasına düzenleme geliyor 'Ticaret Bakanı açıkladı'

Motosiklet piyasasına düzenleme geliyor 'Ticaret Bakanı açıkladı'
Otomobil piyasasının ardından motosiklet sektörü için de düzenleme geliyor. Ticaret Bakanı konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

İkinci el araç piyasasındaki fahiş fiyatların önüne geçmek için 1 Temmuz 2022’de yürürlüğe giren "6 ay ve 6 bin kilometre" düzenlemesi 6 ay daha uzatılma kararı alınmıştı.

Piyasadaki fahiş fiyatlara önlem olarak ilan sitelerinde de düzenlemeye gidildi. Bu önlemlerin ardında piyasada ki artışın bir nebze de olsa önüne geçildi.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat konuyla ilgili önemli bilgiler aktardı.

Hürriyet’e konuşan Bolat, son dönemde otomobili sollayarak rekor satış rakamlarına ulaşan motosiklet fiyatlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

haber-2017-01-motosiklet-ic.jpg

'SEKTÖR TEMCİLCİLERİ İLE BİRLİKTE ÇALIŞILIYOR'

İkinci el otomobil satışlarına getirilen 6 ay ve 6 bin kilometre uygulaması sonrası piyasada sağlanan fiyat düşüşlerini anımsatan Bolat, benzer düzenlemenin motosiklet sektörü için de yapılabileceğinin sinyalini verdi.

Ticaret Bakanı Bolat şunları söyledi: “Motosiklet de bir otomotiv sektörü aracı. O konuda da çalışıyoruz. Hali hazırda yoğun denetimler ve cezai uygulamalar var. Motosikletlere yönelik bir düzenleme noktasında arkadaşlarımız sektör temsilcileriyle birlikte çalışıyor. Orada da fiyat düşüşlerini ve düzeni sağlayacağız”

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.