Moldovalı gelin Bartın'dan aday oldu

Moldovalı gelin Bartın'dan aday oldu
Bartın'ın Akbaş köyüne 12 yıl önce Moldova'dan gelin olarak gelen Nadejda Aksüt (57), köy muhtarlığı için adaylığını koydu.

Moldova'da ilkokul öğretmeni olarak görev yapan Nadejda Aksüt, 2012 yılında Türkiye'ye gelerek Bartın'ın Akbaş köyüne yerleşti. Türk vatandaşı olan Aksüt, 31 Mart Yerel Seçimleri'nde köy muhtarlığı için adaylığını koydu. İki çocuk annesi olan Aksüt, köyde 200 hane ve 612 seçmenin bulunduğu bu göreve talip oldu. Seçimler öncesinde diğer adaylarla yarışacak olan Aksüt, vatandaşları ziyaret ederek projelerini anlatıyor ve destek istiyor.

Muhtar adaylığının köyde büyük ilgi gördüğünü belirten Aksüt, "Yerleştikten sonra burayı çok sevdim. Vatandaşları çok sevdim. Köyü de çok sevdim. Onlara hizmet etmek için aday oldum. Bu kararımı vatandaşlarımın desteğiyle aldım. Onların bana güveni beni motive ediyor. İnşallah seçilirsem, köy için elimden geleni yapacağım. Köyde kapı kapı dolaşırken, cesaret veren sözler duyuyorum. Moldovalı olduğumu öğrendiklerinde şaşırıyorlar. 'Neden daha önce çıkmadın?' diye soruyorlar ama bana güveniyorlar. Başarılı olacağıma inanıyorum" dedi.

Nadejda Aksüt'ün eşi Abdullah Aksüt de eşini desteklediğini ve kazanacağına inandığını belirtti. Köylülerden Nuri Aksoy (56) ise Nadejda Aksüt'e sonsuz destek verdiklerini ve başarılı olacaklarına inandıklarını belirtti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.