Mobilya satışında sunulan seçenekler yetersiz

Mobilya satışında sunulan seçenekler yetersiz
Mobilya Dernekleri Federasyonu (MOSFED) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Güleç mobilya satışlarındaki taksitlendirme seçeneğinin arttırılması gerektiğini söyledi.

Enflasyon artışı sektörleri etkilemeye devam ediyor. Mobilya sektöründeki fiyat artışı vatandaşın alım gücünü sınırlıyor. Eşya alımında sunulan seçenekler seçeneklerin yetersiz kalması rahat alışveriş yapabilmesini zorluyor. Kredi kartına dokuz taksit ile mobilya satışı ise ihtiyaçları karşılamıyor.

Vatandaşların mobilyayı peşin almak yerine daha taksitle almayı tercih ettiğini söyleyen Ahmet Güleç, "Şu an mobilya satışlarında taksit tutarı 9 ay ile sınırlı. Bu taksit tutarı tüketicilerin ihtiyacını karşılamıyor. Bize göre minimum taksit tutarı 18 ay olmalı." diye konuştu.

İHTİYAÇ HAİLİNE GELDİ

Güleç, Mevcut şartlardan dolayı mobilya fiyatları da yükseldiği için, insanların rahat alışveriş yapabilmeleri taksit sayısının artmasına bağlı dedi.

MOSFED olarak bu konuda taleplerini ilgili makamlara ilettiklerini belirten Ahmet Güleç, “İnşallah talebimizin makul bir şekilde karşılık bulacağını düşünüyoruz. Çünkü bir ihtiyaç haline geldi. Bu özellikle imalat sektörü için bir ihtiyaç haline geldi” dedi.

Kaynak: Dünya

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.