MİT Terör örgütünün sözde gençlik sorumlusunu etkisiz hale getirdi

MİT Terör örgütünün sözde gençlik sorumlusunu etkisiz hale getirdi
MİT, PKK İran Gençlik Kordinasyonu’nun sözde sorumlusu olan Tolhildan Kandil kod Barzan Hesenzade’yi Irak’ta etkisiz hale getirdi.

PKK/KCK terör örgütü mensuplarını aldığı her nefesi yakından takip eden MİT, örgütün Doğu Kürdistan Gençlik Koordinasyonu (KCR) Üyesi Barzan Hesenzade’nin Irak/Kandil kırsalındaki yerini tespit etti.

aw166931-04.jpg

Operasyon için en uygun zamanda kollayan MİT, doğru zamanda düğmeye bastı. Adım adım takip edilen terörist Hesenzade, nokta operasyon ile etkisiz hale getirildi.

CEMİL BAYIK VE DURAN KALKAN İLE İRTİBATLIYDI

aw166931-02.jpg

Tolhildan Kandil kod Barzan Hesenzade’nin, PKK’nın Yürütme Komitesi Eş Başkanı Cemil Bayık ile PKK’nın Yürütme Konseyi üyesi Abbas kod Duran Kalkan ile irtibatlı olduğu da tespit edildi.

Terörist, Cemil Bayık ve Duran Kalkan ile bağlantılı hareket ediyor ve bu kapsamda PKK’nın gençlik yapılanması içerisinde bölge gençliğine yönelik propaganda yaparak örgüte yeni eleman kazandırmaya çalışıyordu.

aw166931-01.jpg

TOLHİLDAN KANDİL KOD BARZAN HESENZADE KİMDİR?

Barzan Hesenzade, 1994 yılında İran’ın Mahabad şehrinde doğdu. İran’da Merivan, Mukriyan ve güneyindeki şehirler ile üniversitelerde gençleri örgütleme ve ideolojik bilinç kazandırma amacıyla çalışmalar başlattı. 2016 yılında İran/Mahabat’dan örgütün kırsal kadrolarına katılım sağlayıp silahlı eğitim aldı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.