MİT PKK'nın kilit ismini etkisiz hale getirdi

MİT PKK'nın kilit ismini etkisiz hale getirdi

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), PKK'nın kilit ismini yaptığı operasyonla etkisiz hale getirdiğini duyurdu.

Ümit Gülçiçek / KAMU SON HABER

MİT, PKK’nın sözde Irak istihbarat sorumlusu, diplomat Osman Köse'nin şehit edildiği eylemin azmettiricisi 'Hasan' kod adlı Celal Kaya'yı Süleymaniye'de kırsalında düzenlediği operasyonla etkisiz hale getirdi.

PKK’nın üst düzey isimlerini, kurduğu yerel istihbarat ağı ile takip eden MİT yaptığı çalışma ile saha ajanları vasıtasıyla örgüt mensuplarının gizlilik içerisinde hareket ettiği tespit etti.

Sahadaki kaynaklarını belirli aralıklarla bölgeye sevk eden MİT, Celal Kaya'ya dair istihbarat elde etti.

Dikkat çekmemek adına bölgede bulunan ekip de sık sık değiştirildi. Kimi zaman bilinen istihbarat tekniklerinin de ötesine geçilerek, birbirinden tamamen habersiz istihbarat şebekeleri kullanıldı ve Celal Kaya'nın faaliyetleri adım adım takip edildiği belirtildi.

TÜRK DİPLOMAT ŞEHİT OLMUŞTU

Türk diplomat Osman Köse, Irak'ın Erbil kentinde 17 Temmuz 2019'da gerçekleştirilen silahlı saldırı sonucu şehit edildi.

Diplomat Osman Köse’yle birlikte restoranda bulunan Irak vatandaşları Neriman Osman ve Beşdar Ramazan da saldırıda hayatını kaybetti.

Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarına, PKK tarafından yapılacak eylemler öncesi istihbarat toplanması, Türk kamu görevlilerinin alıkonulmasına yönelik terör eylemlerinin planlanmasını yaptı.

aa-20230705-31594710-31594709-mit-pkknin-sozde-irak-istihbarat-sorumlusu-diplomat-osman-kosenin-sehit-edildigi-eylemin-azmettiricisi-celal-kayayi-suleymaniyede-duzenledigi-operasyonla-etkisiz-hale-getirdi.jpg

0x0-sehit-osman-kosenin-katilleri-idam-edilmemek-icin-yalvardi-1603233108957.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.