Miras paylaşımında uyanık amcaya büyük şok ‘O dava ile saklı miraslar alınabilecek’

Miras paylaşımında uyanık amcaya büyük şok ‘O dava ile saklı miraslar alınabilecek’
Uzman isim, miras paylaşımında hakkını alamayanlar için kritik detayı açıkladı.

Her aile içerisinde uyanık biri tüm mirası kendi üzerine geçirebiliyor. Bu neticede diğer ortak olan mirasçılar ise durum karşısında ne yapmaları konusunda sosyal medyada araştırmaya başladı.

Avukat Erkan Yalçın, mahkeme sürecine ilişkin mirastan olan hak sahipleri için kritik detayı açıkladı. Yalçın, “Babanızın kardeşi dedeniz vefat etmeden bütün mal varlığını üstüne geçirdiyse bunun ile ilgili yapabileceğimiz hiçbir şey kalmadığını düşünmeyin. Muris muvazaası davası ile hakkınız olan saklı paylarınızı alabilirsiniz.” dedi.

kardesler-arasi-miras-paylasimi.jpg

MURİS MUVAZASI NEDİR?

Muris muvazaası davasında muvazaanın kanıtlanması durumunda, dava konusu taşınmazın tapu kaydı tamamen iptal edilerek tüm mirasçılar adına tesciline karar verilemez. Sadece davacının miras payı oranında tapu iptal ve tescil kararı verilebilir. Miras bırakanın ölümü ile birlikte kişiliği sona erer. Muris muvazaasına dayalı olarak açılacak tapu iptali ve tescili davalarında davalı sıfatı önem taşımaktadır. Bu davalarda davalı ; taşınmazı miras bırakandan devralan kişi olacak.

“DELİLLE İSPATLANABİLİR”

Avukat Erkan Yalçın, örnek vererek şunları söyledi:

“Örneğin taşınmaz satım sözleşmesinde muvazaa iddiası söz konusuysa, bu işlem resmi şekilde yapıldığına göre, HMK m. 201 uyarınca bu iddia ancak yazılı delille ispatlanabilir. Öte yandan muvazaanın tarafı olmayan üçüncü kişiler, muvazaanın varlığını HMK m. 203/4 uyarınca her türlü delille ispat edebilir.”

av-erkan.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.