Minnettarız

Minnettarız
Kamu Son Haber olarak Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ölümünün 85. yılında saygı, sevgi ve özlemle anıyoruz.

85 yıl önce hayata gözlerini Dolmabahçe Sarayı'nda yuman ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, ardında mateme boğulmuş bir Türk milleti bıraktı.

Atatürk'e son görevini ifa etmek isteyen yüz binler, ölümünü takip eden bir hafta boyunca Dolmabahçe Sarayı'na akın etmişti.

Öyle ki 17 Kasım tarihinde yaşanan izdihamda 11 kişi hayatını kaybetmişti. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, 85. ölüm yıl dönümünde de hiçbir zaman olmayacağı gibi unutulmadı. Her 10 Kasım gibi bu yıl da yurdun çeşitli alanlarında ulu önder Atatürk için törenler düzenlenecek. Anıtkabir'de saat 09.05'te düzenlenecek resmi törene devlet erkanı katılacak. Anıtkabir, resmi törenin ardından saat 22.00'ye kadar ziyaretçilere açık olacak.

ulu-onder-mustafa-kemal-ataturk.jpg

"BENİ HATIRLAYINIZ"

Cumhuriyet'in onuncu yıl dönümü Ankara'da coşkuyla kutlanırken Atatürk'ün el yazısıyla kaleme aldığı yedi sayfalık metinde üstünü çizerek törende okumaktan vazgeçtiği kısım: Beni hatırlayınız...

Bu 7 sayfalık metin, "Türk Milleti, Kurtuluş Savaşı'na başladığımızın on beşinci yılındayız. Bugün Cumhuriyetimizin onuncu yılını doldurduğu en büyük bayramdır, kutlu olsun." bu cümlelerle başlıyordu.

k-09141607-mustafa-kemal-ataturk-wikipedia-1930s.jpg

Ulu önder o meşhur dizelerde şöyle diyordu: "Bu söylediklerim hakikat olduğu gün, senden (Türk Milleti’nden) ve bütün medeni beşeriyetten dileğim şudur: Beni hatırlayınız!"

Bu dizeleri yazdıktan sonra yanındaki Hiket Bayur'un da etkisiyle Atatürk, Cumhuriyet'in onuncu yıl dönümünde böyle bir cümlenin veda olarak algılanacağını düşünüp törende söylemekten vazgeçti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.