Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor 'Yeni vatandaşlık yasası o tarihte yürürlükte

Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor 'Yeni vatandaşlık yasası o tarihte yürürlükte
Almanya'da çifte vatandaşlığı kolaylaştıran yeni yasa o tarihte yürürlükte.

Almanya'da çifte vatandaşlığı kolaylaştıran yeni yasa, 27 Haziran'da yürürlüğe girecek. "Vatandaşlık Yasası'nın Modernizasyonu Yasası" olarak adlandırılan bu yasa, Almanya'da yaşayan Türk vatandaşları dahil olmak üzere birçok kişi için önemli değişiklikler getiriyor.

manset1572-q47qefmfismfrggroalp-1200x720.jpgCumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier tarafından imzalanan ve Resmi Gazete'de yayımlanan yasa, Federal Meclis ve Federal Eyalet Temsilciler Meclisi tarafından kabul edildi.

Yasanın getirdiği bazı önemli noktalar şunlardır:

Alman vatandaşlığına geçmek için istenen yasal ikamet süresi 8 yıldan 5 yıla indirilecek.

Alman vatandaşlığına geçmek isteyenlerin, ülkedeki yaşam şartlarına uyum sağlamaları durumunda bu süre 3 yıla düşürülecek.

almanyadan-cifte-vatandaslik-mujdesi.jpgÇifte vatandaşlık imkanı tanındığı için "opsiyon modeli" kaldırılacak ve gençleri ebeveynlerinin vatandaşlığı veya Alman vatandaşlığı arasında seçim yapmaya zorlayan kısıtlama ortadan kalkacak.

Almanya'da doğan çocuklar, en az bir ebeveyninin en az 5 yıl yasal olarak ülkede ikamet etmesi halinde Alman vatandaşlığı alabilecek.

Alman vatandaşlığına geçmek isteyenlerin kendilerinin ve bakmakla yükümlü oldukları kişilerin geçimini sosyal yardım almadan sağlaması gerekecek.

İşgücü Anlaşması kapsamında Almanya'ya gelen işçiler için vatandaşlığa girişte yapılan yazılı sınav zorunluluğu kaldırılacak.

2b6efc9f-0001-0004-0000-000000967338-w1200-r1-778-fpx38-83-fpy50.jpgAlman vatandaşlığına alınacak kişilerin, Yahudi düşmanlığı, ırkçılık veya diğer insanlık dışı eylemlerde bulunmamış olmaları gerekecek. Ayrıca, çok eşli olanlar veya kadın-erkek eşitliğine aykırı davrananlar da vatandaşlığa alınmayacak.

Bu yeni yasa, Almanya'nın vatandaşlık politikalarında önemli bir değişikliği temsil ediyor ve daha geniş bir vatandaşlık hakları yelpazesini sunarak toplumda daha fazla entegrasyonu teşvik etmeyi amaçlıyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.