Milli Eğitim Bakanlığı'ndan flaş yönetmelik

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan flaş yönetmelik
Milli Eğitim Bakanlığı, Kahramanmaraş depreminden ağır etkilenen 4 il ve Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinin üç yıl süreyle üçüncü hizmet bölgesinde sayılacağına yönelik yönetmelik yayımladı.

Serdar KULAKSIZ / KAMU SON HABER

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, öğretmen atama ve yer değiştirme yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına yönelik yönetmelik yayımlandı. Kahramanmaraş depreminde ağır etkilenen Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya ile Gaziantep ilinin İslahiye ve Nurdağı ilçeleri 1 Eylül 2023 tarihinden itibaren üç yıl süreyle üçüncü hizmet bölgesinde sayılacak.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelikte, 17 Nisan 2015 tarihli ve 29329 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğine geçici madde eklendiği belirtildi.

Resmi Gazete'de yer alan yönetmelikte şöyle denildi;

"Hizmet bölgeleri geçici süreyle değiştirilen yerler

GEÇİCİ MADDE 9- (1) 6/2/2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerden ağır derecede etkilenen Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illeri ile Gaziantep ilinin İslahiye ve Nurdağı ilçeleri 1/9/2023 tarihinden itibaren üç yıl süreyle bu Yönetmeliğin ekinde yer alan Ek-1 Hizmet Bölgeleri Çizelgesinin Üçüncü Hizmet Bölgesi bölümünde sayılır.”

milli-egitim-bakanligi.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.