Metro'da horonlu iş sözleşmesi

Metro'da horonlu iş sözleşmesi
İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Metro İstanbul AŞ ile çalışanları arasında yapılan 14. dönem toplu iş sözleşmesi, horon eşliğinde imzalandı

Metro'da horonlu iş sözleşmesi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Metro İstanbul AŞ ile çalışanları arasında yapılan 14. dönem toplu iş sözleşmesi, horon eşliğinde imzalandı.

Metro İstanbul AŞ ile Mahalli İdareler Kamu İşveren Sendikası (MİKSEN) ve Türkiye Demiryolu İşçileri Sendikası (DEMİRYOL-İŞ) arasında yapılan toplu iş sözleşmesi görüşmeleri olumlu sonuçlandı. Bu kapsamda, Metro İstanbul AŞ Genel Müdürlüğünde imza töreni düzenlendi.

Törene, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hayri Baraçlı, Genel Sekreter Yardımcısı Eyyüp Karahan, Metro İstanbul AŞ Genel Müdürü Kasım Kutlu, MİKSEN Genel Sekreteri Zekeriya Sancı, DEMİRYOL-İŞ İstanbul Şube Başkanı Mustafa Koçar ve çok sayıda işçi katıldı.

Törende konuşan Baraçlı, Metro İstanbul AŞ'nin kabiliyeti yüksek bir kurum olduğunu belirterek, geçtiğimiz ay içerisinde yaklaşık 4 milyar dolarlık bir ihaleyi tamamladıklarını hatırlattı.

Bu ihaleyle 2023 sonrasında bin kilometre raylı sisteme ulaşacaklarını vurgulayan Baraçlı, "Dünyada raylı sistemler alt yatırımında bir numaralı ülke olma yolunda da hareket ediyoruz. Dün bir tren üretim firması geldi. İstanbul'daki bu yatırımların ve ihalelerin herkesi şaşırttığını ve bunu nasıl başardığımızı sordular. Ben de şunu söyledim; biz işçisinden memuruna ve en alt ve üst kademedeki yöneticiler ve başkanına kadar hepimiz İstanbul için çalışıyoruz." diye konuştu.

Baraçlı, toplu iş sözleşmenin tüm çalışanlara hayırlı olması temennisinde bulunarak, amaçlarına ulaşmak için çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi.

Daha sonra belediye ve sendika temsilcileri, toplu iş sözleşmesini imzaladı.

İmzalar atılırken kemençenin çalınması üzerine, belediye yetkilileri ile işçiler birlikte horon tepti.

 

 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.