Meteorolojiden Şırnak ve Siirt için yoğun kar ve don uyarısı yapıldı

Meteorolojiden Şırnak ve Siirt için yoğun kar ve don uyarısı yapıldı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü 15. Bölge Müdürlüğü, Şırnak ve Siirt illerine yönelik önemli bir hava durumu uyarısında bulundu.

Yapılan açıklamaya göre, yarın öğle saatlerinden itibaren Şırnak'ın doğu bölgeleri, Beytüşşebap ve Uludere, üzerinde 20 santimden fazla kar örtüsü oluşturacak yoğun kar yağışının etkisinde kalacak.

Aynı gün içerisinde Şırnak merkezi ve batısı ile Siirt çevresinde ise 10-20 santim arasında kar örtüsü oluşturacak kuvvetli kar yağışları bekleniyor.

Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan tahminlere göre, kuvvetli ve yoğun kar yağışlarının 27 Ocak akşam saatlerine kadar devam etmesi öngörülüyor.

Açıklamada, bu süre zarfında ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde azalma, buzlanma ve don olayları yaşanabileceği vurgulanarak, özellikle kar örtüsü bulunan dağlık kesimlerde ve dik yamaçlarda çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

Halkın güvenliği için alınması gereken önlemlere dikkat çeken Meteoroloji Genel Müdürlüğü, vatandaşların bu olumsuz hava koşullarına karşı tedbirli ve bilinçli bir şekilde hareket etmelerini tavsiye etti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.