Meteoroloji il il uyardı Kuvvetli sağanak yolda!

Meteoroloji il il uyardı  Kuvvetli sağanak yolda!
Meteoroloji güncel hava durumu raporunu yayımladı. Raporda Kuzey Doğu Anadolu Doğu Anadolu bölgelerinde kuvvetli yağış beklendiği bildirildi.

Ümit GÜLÇİÇEK/KAMU SON HABER

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından 23 Haziran 2023 tarihli güncel hava durumu raporu yayımlandı. Yeni rapora göre, Doğu Anadolu'nun kuzey kesimleri ve Doğu Karadeniz'in kıyı kesimlerinde kuvvetli yağış beklendiği bildirildi.

Yurdun kuzey bölümlerinin yer yer çok bulutlu olması beklenirken, Orta Karadeniz ve Güney Doğu Anadolu'nun az bulutlu olması bekleniyor.

Meteoroloji, Trabzon ve Erzurum çevreleri ile Rize'nin batı, Bingöl'ün kuzey kesimlerinde yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması beklendiğinden sel, su baskını, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması konusunda uyardı.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı, iç ve doğu kesimlerde mevsim normalleri altında, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Akdeniz'in iç kesimlerinde kuzeyli yönlerden kuvvetli (30-60 km/sa) olarak esmesi beklendiğinden ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.


İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.