Mert Başaran’dan yatırımcılara altın değerinde tavsiye ‘Bu yöntem ile kazancınıza kazanç eklenecek’

Mert Başaran’dan yatırımcılara altın değerinde tavsiye ‘Bu yöntem ile kazancınıza kazanç eklenecek’
Mert Başaran, yatırımcılara kazandıracak altın değerinde tavsiyede bulundu. Bu yöntem ile paranız cebinizde kalacak.

Ünlü ekonomist Mert Başaran, yatırımcılara uyarıda bulunarak 'mantıklı' olun çağrısında bulundu.

Milyonlarca yatırımcı elindeki parayı değerlendirmek amacıyla farklı yatırım araçlarına yöneliyor. Bu noktada altın tarafından yaşanan rekor yükselişlerde dikkat çekmeye başladı. Konu hakkında kritik açıklamada bulunan ünlü ekonomist Mert Başaran, altın yatırımcılarını uyardı.

BAŞARAN: ALTIN DOLARI GERİDE BIRAKIR

Ünlü ekonomist Mert Başaran, altının tüm zamanların rekorlarını kırdığını söylerken, ons bazında tarihi zirvesi 2 bin 150 dolara doğru ilerlediğini belirtti. Başaran, “Gram altında da, tabii ki, doların artışıyla birlikte yukarı yönlü hareket devam ediyor. Seçim sonrasında doların da artma ihtimalini düşünürsek, altının genellikle, nadir istisnalar dışında, dolara karşı güçlü performans gösterdiğini söyleyebiliriz. Dolayısıyla altın, doları genellikle geride bırakır” dedi.

borsa.jpg

“ALTIN FONLARI DAHA MANTIKLI”

Bu dönemde hem doların artma ihtimali hem de ons altının artması sebebiyle ciddi bir altın talebi olduğuna değinen Başaran, talep üzerinden yatırımcılara kritik uyarıda bulundu. Başaran, “Bu talep, kuyumcularda belirgin bir şekilde artışa neden oldu ve bu da fiyat farklarının genişlemesine yol açtı. Hem internet sitelerindeki bankalar hem de kuyumcularda fiyat farkları genişledi ve bununla birlikte devletin vergi uygulaması da eklenince, normal altın alımı yerine altın fonları daha cazip hale gelmeye başladı. Eğer şu anda bu fiyat farklarından rahatsızsanız, altın fonlarına yatırım yapmak daha mantıklı görünüyor. 10 Mayıs'a kadar altın fonlarında beklemek, mantıklı olabilir” şeklinde konuştu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.